Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oprez, poledica na cesti

Lančani sudar 10 vozila na A3: Prometne nesreće zabilježene na više prometnica u Hrvatskoj

policija magla
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL/Ilustracija
Autori: Vecernji.hr, Hina
19.12.2016.
u 09:37

Na A3 Bregana - Lipovac dogodilo se ukupno šest prometnih nesreća, doznaje se u Policijskoj upravi zagrebačkoj

Iz Policijske uprave zagrebačke doznajemo da se danas oko 8 sati dogodila prometna nesreća na A3 od Rugvice prema Zagrebu. U nesreći je sudjelovalo ukupno deset vozila, osam osobnih automobila i dva teretna vozila. U lančanom sudaru nitko nije ozlijeđen. Zasad je nastala samo materijalna šteta. 

Na A3 Bregana - Lipovac dogodilo se inače ukupno šest prometnih nesreća, doznaje se u Policijskoj upravi zagrebačkoj.  U četiri od spomenutih šest prometnih nesreća nastala je samo materijalna šteta, dok su u dvjema nesrećama dvije osobe zadobile lakše ozljede. Nesreće su se dogodile na potezu od 56 do 62 kilometra.  Prema informacijama iz PUZ-a trenutno je promet na spomenutom mjestu prometnih nesreća normaliziran, a očevid još uvijek traje.

Kako javlja HAK zbog prometnih nesreća otežano se vozi na autocesti A4 Zagreb-Goričan nakon čvora Ivanja Reka (95+500 km) u smjeru Varaždina, te na državnoj cesti DC50 između Otočca i Perušića u mjestu Janjče kod Ličkog Lešća. Obilazak je autocestom A1 ili lokalnim prometnicama preko Ramljana.

Zbog izvlačenja vozila iz prometne nesreće otežano se vozi na državnoj cesti DC51 između mjesta Banićevac i Oblakovac kod Požege i na Podravskoj magistrali (DC2) u mjestu Budančevica.

Podsjetimo, današnje jutro bilo je vrlo hladno prema prognozi DHMZ-a. Na zagrebačkom području padala je rosulja koja se ledila u dodiru s tlom.

Upozorenje na poledicu

Iz HAK-a upozoravaju da treba voziti oprezno zbog vlažnih i skliskih kolnika u većem dijelu zemlje, a zbog niskih temperatura moguća je poledica osobito na mostovima i nadvožnjacima. Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila. Jak vjetar povremeno i mjestimično usporava promet na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić.

> > Teška nesreća u Zagrebu: Automobilom naletio na ženu na pješačkom prijelazu

Ključne riječi

Komentara 2

DU
Deleted user
12:02 19.12.2016.

Ispravak teksta (zbog programa automatske popune i predviđanja teksta napravio sam brojne greŝe pa je tekst nezarumljiv - isprika!)....Jutros je , a i još je, sklisko zbog ledene kiše. Trebali su svi mediji, cestari, HAK alarmirati javnost, a nisu! Već pri izlasku iz kuće je moglo za mnoge biti kasno, jer su se poskliznuli na kućnom pragu! Pogledajte novine. Nigde naslova tipa "skliski, kolnici ledena kiŝa"...Piŝu lančani sudar...bla...bla...pa u sredini teksta najvażnije: ledena kiŝa! Ja sam isto danas mogao nastradati da me nisu upozorili: "vani vam je led, pazite"! Na kraju ovi jadni vozači će biti krivi, a cijelo jutro sam na cesti vidio jedno jedino vozilo koje posipa sol!!!

DU
Deleted user
11:49 19.12.2016.

Jutros je , a još je, racionalnosti zbog ledene kiše da su svi mediji, cestari, HAK parkirati javnost, a nisu! Već pri izlasku iz kuće je moglo za mnoge biti kasno jer su se poklonili na kućnom pragu! Pogledajte novine. Nigde naslova skliski, ledene kiŝa...Piŝu lančano sudar...bla...bla...pa u sredini teksta najvażije ledena kiŝa! Ja sam isto danas mogao nastradati da me nisu upozorili "vani vam je led,pazite"! Na kraju ovi jadni vozači će biti krivi, a cijelo jutro sam na cesti vidio jedno vozilo koje posipa sol!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije