Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novo izdanje
Povratak na članak

Lalovac: novim obveznicama refinanciramo dospjeli dug

RH je otvorila knjigu upisa za kunsku obveznicu, dospijeća 2026. godine, a očekuje se da bi izdanje moglo dosegnuti 5,5 milijardi kuna.

Komentari 5

HB
hbhr
14:28 10.12.2015.

Samo za refinanciranje dospjelih obveza u 2017. trebat će 30 milijardi kuna. Zajedno s deficitom to će biti preko 50 milijardi u jednoj godini. Ali ne trebamo mi reforme ...

VL
TP
trias politica
15:13 10.12.2015.

Bravo! Znači Hrvatska raste u smislu duga!

VL
DU
Deleted user
16:39 10.12.2015.

U veljači stižu agencije za procjenu kreditnog rajtinga,kako će te objasniti 100 miljardi novog duga bez pokrećanja i jednog strateškog važnog projekta?

VL
Avatar nisamgladan
nisamgladan
15:29 10.12.2015.

"Što je tehnička vlada? Po definiciji tehnička vlada ili “tehnički mandat” znači da vlada nastavlja svoj rad samo na neophodne aktivnosti koje osiguravaju izvršavanje preuzetih međunarodnih obveza te koje su potrebe za nužno funkcioniranje države od dana raspisivanja parlamentarnih izboraora do izbora nove vlade nakon održanih parlamentarnih izbora. Tehnička vlada ima ograničene ovlasti u odnosu na manjinsku vladu,a poglavito na vladu koja ima podršku parlamentarne većine. Koje su nadležnosti tehničke vlade? Prvo što je bitno napomenuti jest činjenica da je tehnička vlada ima točno određen mandat trajanja i to od dana raspisivanja parlamentarnih izbora do dana stupanja na dužnost nove vlade. Riječ je vladi kojoj završava odnosno prestaje mandat danom izbora nove vlade. Zakonom o postupku primopredaje vlasti utvrđena su i propisana ograničenja i ovlasti Vlade RH (tehničke vlade) od dana raspisivanja parlamentarnih izbora do stupanja na dužnost vlade nakon provedenih parlamentarnih izbora. Tehnička vlada ima bitna ograničenja: ne smije donositi odluke o imenovanjima na dužnosti, ne smije zaključivati ugovore značajnije vrijednosti, preuzimati nove međunarodne obveze. Posao tehničke vlade se svodi na održavanje uvjete za tehničko funkcioniranje države uprave do stupanja na dužnost novoizabrane vlade." Sudeći po napisanom ovo što je danas napravljeno je napravljeno protivno ovlastima tehničke vlade pa smatram da bi zbog istog netko nakon izbora nove vlade morao odgovarati.

VL
DU
Deleted user
17:51 10.12.2015.

Hrvatska raste nema povratka na staro, a nema ni para za vracati dugove!? Kako to?

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.