Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lilječnica prevarantica

Lagala da će sagraditi centar za bolesnu djecu

iva popović
Foto: Privatni album
16.12.2015.
u 16:52

Ne smatram se krivom – riječi su koje je u sudnici izgovorila inače poprilično šutljiva Iva Popović, fizijatrica iz zagrebačke Klinike za traumatologiju

Ne smatram se krivom – riječi su koje je u sudnici izgovorila inače poprilično šutljiva Iva Popović, fizijatrica iz zagrebačke Klinike za traumatologiju kojoj je jučer nakon niza raznih odgoda na zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu započelo suđenje za prijevaru 31 osobe kojima je ostala dužna ukupno 9,4 milijuna kuna. Osim toga, Iva Popović kazala je kako je i dalje zaposlena u Klinici za traumatologiju, gdje radi za plaću od 11.000 kuna te da ne posjeduje nikakvu vredniju imovinu.

Suđenje je nastavljeno dvosatnim svjedočenjem Gordane Mlakar (59), jedne od oštećenica, koja je Ivi Popović posudila više od milijun kuna.

– Ivu sam upoznala u Traumatološkoj bolnici gdje sam se liječila nakon operacije reumatskog artritisa, nakon čega smo se brzo sprijateljile. Ona je uskoro počela dolaziti s djetetom kod mene u Samobor i posuđivati određene sume novaca. U početku sam joj posuđivala od 10 do 20.000 kuna, a ona mi je obećavala novac vratiti u roku mjesec dana. Govorila je da joj novac treba jer radi rekreacijski kompleks za bolesnu djecu u Lici – kazala je Gordana Mlakar pred sutkinjom Jasnom Zoretić Rendulić.

Kao garanciju da će joj novac vratiti Iva Popović je navodila to da joj je pokojni Žarko Kraljević, utemeljitelj i dugogodišnji većinski vlasnik Diners Club Adriatica i jedan od najbogatijih Hrvata, u nasljedstvo ostavio čak 12 milijuna eura, ali se s njegovom obitelji spori oko novca pa trenutačno ne može njime raspolagati. Dodala je i kako joj je Iva Popović dio novca isprva vraćala, a problemi su počeli potkraj 2013. kada joj se fizijatrica prestala javljati na mobitel.

– Ivu smo zvali tjednima, a onda smo se sin i ja zaputili na njezino radno mjesto u bolnicu. Čekali smo da izađe iz ordinacije, a kada je izašla krenuli smo prema njoj. Tada je između nas stao neki čovjek i spriječio nas da obavimo razgovor s Ivom, prvo sam mislila da joj je to tjelohranitelj, a kasnije sam saznala da je to bio njezin očuh – prisjetila se Gordana Mlakar. Nastavila je kako su na kraju ipak uspjeli kratko porazgovarati s Ivom Popović, te da im je ponovila već uobičajenu frazu kako će im "novac vratiti za mjesec dana". 

>> Liječnica za 960.000 kuna prevarila i vlastitu sestru: Ostala sam bez gole kože

Komentara 6

OB
ObrenM
17:09 16.12.2015.

Prevaranticu svijetskog ranga,posteni Varga ostavlja na plemenitom i odgovornom poslu.Sto radi lijecnicka komora?Sve je dokazano.Kolika je cijena indiferentnosti naseg"pravosudja".Ova je osoba previse gadljiva,da bi joj se objavljivala slika u ozbiljnom dnevniku.

Avatar AlenkaBratušek
AlenkaBratušek
21:24 16.12.2015.

Slika i prilika Hrvatskog Krivosuđa.......kad imaš novca{a ona ga ima}onda možeš sve!Bilo bi interesantno saznati kolika je tarifa sudaca!!!!!U konačnici ova ološ će proći sa društvenim radom!U najgoroj varijanti presuda će biti uvjetna a oštećeni se mogu oprostiti od novca!

Avatar babas
babas
04:29 18.12.2015.

31 osobu prevarila za ukupno 9,4 miljuna kuna,a obitelj Kraljević za 12 miljuna eura lažiranom oporukom. I takva osoba je i dalje na slobodi i nema ni kune. Pa gdije su svi ti novci završili? Je li platila slobodu s njima?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije