Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
10 PITANJA

KVIZ Koliko znate o VRO Oluji koja je promijenila tijek hrvatske povijesti

Knin nakon vojno-redarstvene operacije Oluja i oslobođenja grada, 1995.
Foto: Sinisa Hancic
1/5
05.08.2023.
u 07:51

Hrvatska danas slavi Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja i 28. obljetnicu vojno-redarstvene operacije "Oluja"

Povodom 28. godišnjice vojno-redarstvene operacije Oluja provjerite koliko znate o ovom važnom događaju iz hrvatske povijesti. Odgovore na ovih 10 pitanja neće moći dati svatko, no trebali biste se sjetiti barem nekih.

Obljetnica Oluje svake se godine obilježava 5.kolovoza. 

Taj dan su hrvatski vojnici ušli u Knin, glavni grad samoproglašene paradržave Republike Srpske Krajine (RSK) koja je nakon ljeta 1995. svedena na područja u istočnoj Slavoniji, uz granicu sa Srbijom, a koja su Hrvatskoj vraćena nakon mirne reintegracije Podunavlja 1998.godine.

Okušajte se u našem kvizu i doznajte ključne detalje iz operacije koja je promijenila tijek hrvatske povijesti:

 

 

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar Čudomix
Čudomix
11:54 05.08.2023.

10/10

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije