Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BIZARNOSTIMA NEMA KRAJA

Kusturica će zatražiti poništenje procesa Gavrilu Principu!

Emir Kusturica
Doug Peters/Press Association/PIXSELL
07.02.2014.
u 21:00

Tražit ćemo poništenje za svu Mladu Bosnu, zato što je taj sud bio nelegalan i vodio postupak koji je bio nelegalan, kao i u ostalom mnogi sudovi koji su postojali, rekao je Kusturica

Redatelj i direktor Andrićevog instituta, Emir Kusturica najavio je da će tražiti poništenje procesa Gavrilu Principu jer, kako je pojasnio medijima u Srbiji, Austro-Ugarska nikad nije ratificirala aneksiju Bosne, "pa prema tome ni proces za veleizdaju nije bio zakonit".

- Tražit ćemo poništenje za svu Mladu Bosnu, zato što je taj sud bio nelegalan i vodio postupak koji je bio nelegalan, kao i u ostalom mnogi sudovi koji su postojali - rekao je Kusturica nakon što je s srpskim ministrom prosvjete Tomislavom Jovanovićem potpisao ugovor o financiranju njegovog instituta s 85.000 eura u 2014.

Kusturica je rekao da njegov institut za rad godišnje treba 170 tisuća eura i troškove popola dijele Srbija i Republika Srpska. Izvijestio je da su napravljeni programi odjeljenja za historiju i književnost Andrićevog instituta, i u planu je obilježavanje 100. godišnjice atentata na Franju Ferdinanda i izdavanje knjige o porijeklu "našeg jezika i jezika u okruženju". 

>>Gavrilo Princip opet zavadio Srbe s Austrijom i Njemačkom

Komentara 35

Avatar Idler 3
Idler 3
22:46 07.02.2014.

A gdje ga bu zatražil...u Sarajevu il u Beču !?

NI
niks100
21:27 07.02.2014.

Po njemu je atentat bio legalan iaoko Srbija nikada nije ratificirala aneksiju Bosne.

DU
Deleted user
09:28 08.02.2014.

Po ovome se vidi da svaka budala danas može biti umjetnik i može bit ravnatelj raznih instituta . Taj čovjek je jedna obična bitanga kome se daje medijski prostor i čak ga se naziva profesorom i umjetnikom ! Doista svaka budaletina danas može doći do titule ! Tužno !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije