Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u beogradu

Kuščević potvrdio da je prošle godine pomogao jednom od napadača iz Supetra

Foto: Marko Prpic/PIXSELL
13.06.2019.
u 11:47

Naravno da pomažem svim hrvatskim državljanima gdje god mogu i kad god mogu - rekao je ministar uprave

Ministar uprave Lovro Kuščević potvrdio je u četvrtak kako je pomogao pripadniku 'torcidaške' skupine, pritvorenom zbog napada na sezonske radnike u Supetru, da stupi u kontakt s obitelji kada je lani završio u pritvoru u Beogradu.

- Naravno da pomažem svim hrvatskim državljanima gdje god mogu i kad mogu. U trenutku kada su hrvatski državljani bili uhićeni u Beogradu, tada su roditelji te djeci tražili da ih pokušam povezati s hrvatskim veleposlanikom, kako bi im se omogućio kontakt - izjavio je Kuščević uoči sjednice Vlade komentirajući medijske napise.

'Torcidaš' je lani u Beogradu bio pritvoren zbog krađe te ispisivanja ustaških grafita na benzinskoj postaji. Ministar Kuščević oštro je osudio nedavno nasilje i premlaćivanje radnika na Braču.

- Bože sačuvaj da to opravdavam, nikakav čin nasilja ne opravdavamo i potrebno ga je osuditi - poručio je ministar.

Nije mi drago to što sindikati ne žele pregovore s Vladom

Na pitanje o sindikalnoj inicijativi '67 je previše' koja danas predaje potpise u Saboru, Kuščević je rekao da mu nije drago to što sindikati ne žele pregovore s Vladom oko promjena uvjeta umirovljenja. 

"Kao pravnik i mirotvorac po profesiji mislim da je potrebno stvari rješavati kroz dijalog", ustvrdio je Kuščević.

Ustvrdio je i kako su pravni stručnjaci u dvojbi oko ustavnosti referendumskog pitanja, zbog čega, kaže, postoji razlog zatražiti mišljenje Ustavnog suda.

Upitan hoće li skora odluka Ustavnog suda o bivšem premijeru Tomislavu Karamarku u slučaju "Savjetnica" utjecati na donošenje Zakona o sprječavanju sukoba interesa, Kuščević je rekao da neće te da će Vlada zakon pustiti u proceduru "čim bude usuglašen između vladinih resora". 

Ključne riječi

Komentara 9

Avatar mr.sc.Vaso
mr.sc.Vaso
12:17 13.06.2019.

Jedna od stvari koje volim kod Plenkovića je što poštuje zakone i čak u Vladi zapošljava ljude sa posebnim potrebama, kao što je ovaj...

Avatar borovanjiva
borovanjiva
11:32 13.06.2019.

Zar ti huligani imaju roditelje? Gdje su bili kad ih je trebalo odgajati?

DU
Deleted user
11:18 13.06.2019.

Faljen Lovro pomaže jer je dobar, preuzeo je težak posao prozivajući 40 000 Hrvata ne pismenim, do sada se to nitko nije usudio, a u ovome listu više i nije važno tko, što, zašto, čemu, jedino i najvažnije je spomenuti Srbiju, Beograd. U ovom slučaju Lovro lažljivi je kolateralna žrtva.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije