Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Napali pet ljudi

Ponovno uhićena dvojica napadača, ovoga puta zbog zločina iz mržnje

Ilustracija
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
12.06.2019.
u 07:12

Sumnjiče se da su 9. lipnja oko 4 sata u Supetru na Braču na naročito drzak i nepristojan način skupa s još za sada nepoznatim osobama fizički napali pet osoba u dobi od 21 do 26 godina i doveli ih u ponižavajući položaj

Splitska je policija ponovno uhitila 22-godišnjaka i 19-godišnjaka, osumnjičene za brutalan napad i premlaćivanje skupine sezonskih radnika u Supetru u noći s nedjelje na ponedjeljak, koje je prvo privela pa pustila

- Provodeći daljnje kriminalističko istraživanje napada na osobe koji se dogodio 09. lipnja oko 4 sata u Supetru, u koordinaciji s nadležnim Općinskim državnim odvjetništvu u Splitu prikupljena su saznanja i dokazi iz kojih je proizašla sumnja da su ranije obrađivani 22-godišnjak i 19-godišnjak ostvarili obilježje kaznenog djela, radi čega su danas i uhićeni i dovedeni u službene prostorije policije. Sumnjiče se da su 9. lipnja oko 4 sata u Supetru na Braču na naročito drzak i nepristojan način skupa s još za sada nepoznatim osobama fizički napali pet osoba u dobi od 21 do 26 godina i doveli ih u ponižavajući položaj čime su ostvarili obilježja kaznenog djela nasilničko ponašanje iz članka 323 a Kaznenog zakona, a u svezi s  kaznenim djelom zločinom iz mržnje radi čega je protiv njih  podnesena kaznena prijava i privedeni su pritvorskom nadzorniku – priopćili su u utorak kasno uvečer iz PU Splitsko-dalmatinske.

Što se promijenilo u dva dana nije jasno i zašto nakon prve obrade nije prepoznato kazneno djelo za zločin iz mržnje iako su sve naslovnice u državi prenijele da je brutalnom mlaćenju sezonaca prethodio uzvik "Di je Srbin?", nakon čega je njih 15-20 započelo s premlaćivanjem cijele skupine, dvojice Vukovaraca, hrvatskih državljana srpske nacionalnosti, jednog momka iz Slatine, cure iz Varaždina i na koncu domaćeg momka, vatrogasca Tome Dumančića koji je pokušao pomoći napadnutima.

Iako je Dumančić na koncu teže ozlijeđen, slomljen mu je nos i hospitaliziran je, nakon prve obrade policija je 22-godišnjaka i 19-godišnjaka kazneno prijavila zbog pokušaja nanošenja teških tjelesnih ozljeda te prekršajno po Zakonu o diskriminaciji. Međutim, državno odvjetništvo je istragu otvorilo za nanošenje teških ozljeda, a ne za pokušaj, a s obzirom na to da je motiv napada bio taj što je među grupom mladih ljudi bilo i pripadnika srpske nacionalnosti vrlo logično je djelo povezano sa zločinom iz mržnje.    
U svakom slučaju, oči javnosti i dalje su uperene u PU Splitsko-dalmatinsku od koje očekuju da pronađu i ostale nasilnike
-Policijski službenici nastavljaju kriminalističko istraživanje u cilju identifikacije ostalih sudionika predmetnog događaja – poručili su iz splitske policije.

VIDEO Bešćutan napad: Prišli mladiću, nokautirali ga pa pobjegli, morao na operaciju:

Ključne riječi

Komentara 19

KO
Kopreinitz
09:04 12.06.2019.

Zar za njih nije odmah po uhicenju vazila ona: istrazni zatvor zbog mogucnosti ponavljanja kaznenog djela i utjecaja na svjedoke, sad ih drzati sve dok ne otkriju ostale nasilnike, a onda ih sve osuditi po zakonu.i zadrzati cijelo ljeto u zatvoru.

PO
pozornik66
22:46 11.06.2019.

Pa ova ista vjest se ponavlja iz dana u dan već tjedan dana, svaki dan ih hapse ponovo, pa opet ponovo po vama

BE
Bessmertny
09:35 12.06.2019.

ovaj incident je sramota za cijeli narod i državu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije