Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vožnje oko otoka

Kupili novi brod: "Veli Brijun", ponos Brijuna

brod
Duško Marušić/Pixsell
19.10.2010.
u 14:28

Služit će za kružne vožnje oko 14 otoka i otočića, ali i za razne programe koji će se na njemu organizirati.

Danas je na Brijunima svečano pušten u plovidbu novoizgrađeni brod „Veli Brijun“, čija je vrijednost oko 16 milijuna kuna. Izletnički brod izgrađen je u remontnome šibenskom brodogradilištu, a na Brijunima o njemu govore kao o najvećem poslovnom uspjehu u novije doba elitnih otoka.

Brod “Veli Brijun“ ne može se postidjeti pred velebnim šminkerskim jahtama bogataša koji rado bace sidro u brijunskom akvatoriju. Naime, i izletnički brod izgleda poput lijepe jahte. Dug je oko 30 metara, na glavnoj palubi je i zahod za invalide, sanitarni čvor, odjel za prtljagu, salon za putnike sa 90 sjedećih mjesta te bar. Moći će ugostiti 398 putnika.

Služit će za kružne vožnje oko 14 otoka i otočića, ali i za razne programe koji će se na njemu organizirati, pa će time služiti i kao svojevrsna ploveća pozornica Brijuna.

Ključne riječi

Komentara 2

SN
snovak45
15:16 19.10.2010.

Odlično ! Tko je to platio ?

DU
Deleted user
15:00 20.10.2010.

Brod je super! Napokon su Brijuni dobili pravi brod za odrzavanje svakoljetnog od hrvatskog poreznog platise placenog cetnickog derneka uz svesrdno sudjelovanje drugova iz SDP-a. Ups - sorry, pa to je visoka kultura!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije