Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'PALO' 34 KRIJUMČARA DROGE I DUHANA

Velika akcija USKOK-a i policije: Prva skupina dovedena je pred suca istrage na Županijski sud u Osijeku

Privođenje osumnjičenih za preprodaju droge i duhana na Županijski sud u Osijeku
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
1/20
20.10.2022.
u 13:15

"Mozak" te ekipe dovezao bi drogu u Zagreb, pa angažirao ekipu za njezino skrivanje i preprodaju. Ostali bi akteri zatim kokain miješali s tzv. punilima i dijelili u manje paketiće pa preprodavali po Zagrebu, Osijeku, Đakovu, Vinkovcima i drugim gradovima.

Nastavljaju se danas u osječkom USKOK-u ispitivanja uhićenih u velikoj akciji u Slavoniji u kojoj je u srijedu "palo" čak 34 krijumčara droge i duhana. Kako bude završavalo njihovo ispitivanje, tako će biti dovođeni i sucu istrage Županijskog suda u Osijeku, počevši od ranih popodnevnih sati. Bit će podijeljeni i privođeni u tri grupe, baš kako su, sumnja se, i "operirali".

Prva skupina od sedam uhićenih u velikoj akciji USKOK-a i policije u Slavoniji i Zagrebu, upravo je odvedena pred suca istrage na Županijski sud u Osijeku. Kasnije popodne slijede privođenja sucu istrage još dvije grupe osumnjičenih. Sudac istrage odlučivat će o određivanju istražnog zatvora.

Jedna je grupa, kako doznajemo, osumnjičena za nabavku približno 1,7 kilograma kokaina iz Srbije, u razdoblju do veljače pa do listopada ove godine. "Mozak" te ekipe dovezao bi drogu u Zagreb, pa angažirao ekipu za njezino skrivanje i preprodaju. Ostali bi akteri zatim kokain miješali s tzv. punilima i dijelili u manje paketiće pa preprodavali po Zagrebu, Osijeku, Đakovu, Vinkovcima i drugim gradovima. Među njima je i jedna žena.

Kako se najviše duhana u Hrvatskoj uzgaja u virovitičkom kraju, ne čudi da su uhićenici s područja PU virovitičko-podravske županije osumnjičeni za šverc duhanom. Među njima je, doznajemo, i muškarac koji je još od ranije poznat policiji po "biznisu" s duhanom.

Još se očekuje priopćenje USKOK-a iz kojega bi trebali biti poznatiji detalji ove akcije.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Cantor
Cantor
14:13 20.10.2022.

Treba iskorijeniti nelojalnu konkurenciju....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije