Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sramotan čin u varaždinu

Kukasti križ i slovo U na spomeniku žrtvama fašizma

policija očevid
Dusko Jaramaz/PIXSELL/Ilustracija
22.11.2020.
u 16:47

Spomenik nevinim žrtvama fašizma, postavljen u varaždinskom parku, sastoji od cigli koje su u Jasenovcu izrađivali logoraši

U vremenu od 20. do 22. studenog u Varaždinu na Šetalištu Vatroslava Jagića, na južnoj strani parka, uz ulicu Augusta Cesarca, nepoznati je počinitelj na spomeniku žrtvama holokausta crnom bojom nacrtao kukasti križ i slovo U - izvijestila je danas Policijska uprava varaždinska.

Policijski službenici obavili su očevid i traže počinitelja. Visina materijalne štete i troškovi sanacije utvrdit će se s odgovornim osobama Grada Varaždina. Spomenik nevinim žrtvama fašizma, postavljen u varaždinskom parku, sastoji od cigli koje su u Jasenovcu izrađivali logoraši.

Komentara 7

ER
EroK
23:26 22.11.2020.

Čim dođe gusto sa aferama, eto ti svastika i grafita sa ZDS! Ovo je davno prepoznati rukopis "ugrožene" manjine! Je li se to opet nešto pakujeHrvatskoj državi i hratskim braniteljima i tako skreće pažnja?

AB
abokatstir
21:12 22.11.2020.

Gdje su spomenici žrtava antifašizma , titovih komunističkih zločinaca, najveće zločinačke organizacije u Europi nakon rata koja pobila milijun nedužnih Hrvata na najgori način

TI
timoreskovic29
19:20 22.11.2020.

to je to država u kojoj samo lešinari profitiraju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije