Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Krstareći brod odbio napad pirata

26.04.2009.
u 12:22

RIM – Pucnjavom na pirate krstareći brod Melody, talijanske kompanije Msc Crociere, sa 991 putnikom i 536 članova posade (od kojih 95 Talijan) odbijen je njihov napad. Sve se dogodilo u nedjelju uvečer u 21,35 sati po našem vremenu kada se brod nalazio na dan plovidbe od Seychellesa ispred obala Somalije. Prema onome što je izjavio zapovjednik broda Ciro Pinto, veliki cruser Melody su napali pirati s malim plovilom. Bilo je šest naoružanih osoba koji su otvorili vatru prema krstarećem brodu s kalashnikovima pogodivši njegovu lijevu stranu.

Brod Medody je napadnut na otvorenom oceanu, odnosno na 180 milja od Seychellesa, odakle je krenuo, i na 600 milja od obale Somalije. To znači, drži zapovjednik Ciro Pinto, da su pirati, koji su bili na brzom gumenjaku imali kao potporu neki veliki brod koji je plovio na tom prostoru i s kojeg su oni dolazili. Pirati su pokušali doći na brod Melody s jednom lijestvama. Ljudi iz sigurnosti su s pištoljima, koje inači pod ključem drži šef sigurnosti i drugi časnik, odbili napad pirata.

Brod Melody je lakše oštećen (pokuja rupa i razbijeno stakli), a putnici i posada su neozlijeđeni. Glavni direktor brodarske kompanije Msc Crociere, Domenico Pellegrino, je izjavio kako na brodu nije bilo panike, te kako Melody nastavlja svoje krstarenje.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije