Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NISU POTRAŽILI POMOĆ

Kršili su mjere jer su vjerovali da je korona prevara, na kraju ih je virus sustigao

Brian i njegova supruga
Foto: Facebook
25.08.2020.
u 17:03

Čak i nakon saznanja da je zaražen koronavirusom, Brian je nastavio raditi kao taksist. On i njegova supruga nisu se pridržavali pravila socijalnog distanciranja i nošenja maske.

Vozač taksija s Floride vjerovao je u lažne tvrdnje koje govore kako je koronavirus prevara, a ubrzo nakon toga njegova je žena preminula od posljedica bolesti COVID-19. Naime, Brian Lee Hitchens i njegova supruga Erin čitali su na internetu tvrdnje koje govore kako je virus izmišljen. 

Par se nije pridržavao epidemioloških mjera, a nakon što su se razboljeli nisu potražili ni pomoć. Brian se oporavio, ali njegovoj 46-godišnjoj supruzi stanje se naglo pogoršalo te je preminula početkom kolovoza od srčanih problema koji su povezani s virusom. 

Erin je patila od astme i poremećaja spavanja. Čak i nakon saznanja da je zaražen koronavirusom, Brian je nastavio raditi kao taksist. On i njegova supruga nisu se pridržavali pravila socijalnog distanciranja i nošenja maske.

O teorijama zavjere čitali su na Facebooku i povezivali su koronavirus s 5G mrežom i gripom, piše BBC

- Da sam barem slušao mjere od samog početka. Ovo je stvaran virus koji na svakoga utječe drugačije. Ne mogu promijeniti prošlost, napisao je Brian i dodao kako se nada da će mu žena oprostiti. 

Ključne riječi

Komentara 35

Avatar Osvetnik Ernesta Fulira
Osvetnik Ernesta Fulira
21:09 25.08.2020.

Zena je imala astmu i umrla je od koronarnih problema. Kakve to ima veze sa tzv. “virusom”...? Lazete i manipulirate. Odyeebite u troskoku... Corona je laž i manipulacija. Točka.

MK
mksdk
20:26 25.08.2020.

Od početnih 4% smrtnosti do isticanja pojedinačnih slučajeva. Tako izgleda prijelaz u novinarskom izvještavanju o ovoj virozi. Prijelaz je suptilan, sa impersonalne statistike na osobne primjere koji izazivaju emocije. To se, inače, naziva propagandom.

ZV
zvonimir13
20:25 25.08.2020.

neću se cijepiti pa makar u šumi živio!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije