Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BLAGDANI

U Mosulu prva božićna misa nakon tri godine džihadističke vladavine

Mosul
Foto: Andrea DiCenzo/DPA/PIXSELL
1/7
24.12.2017.
u 10:43

Oklopna i vojna vozila bila su stacionirana pored crkve gdje je izvješena fotografija kršćanskog "mučenika"

Crkva sv. Pavla u Mosulu ponovno je u nedjelju odzvanjala božićnim napjevima prvi put nakon 2013. u tome gradu koji je u srpnju vraćen iz ruku džihadističke skupine, tzv. Islamske države nakon devet mjeseci krvavih sukoba.

U vjerskom zdanju patrijarh msgr. Louis Sako pozvao je više desetaka vjernika na molitvu za "mir i stabilnost u Mosulu, Iraku i u svijetu".

Oklopna i vojna vozila bila su stacionirana pored crkve gdje je izvješena fotografija kršćanskog "mučenika" iz Mosula kojeg su ubili džihadisti, podsjećajući vjernike na tri godine samoproglašenog "kalifata".

Džihadisti su tijekom tog razdoblja progonoili vjerske manjine, posebice jezide te kaldejske kršćane iz Ninive što je izazvalo masovni egzodus.

 Mosul, drugi najveći grad u Iraku imao je do rata veliku kršćansku zajednicu.

Sirija je sekulana muslimanska dražva, a procjenjuje se da je 13 posto stanovništva kršćanske vjeroispovijesti. 

>> Reutersove fotografije godine

Mosul
1/23

 

Ključne riječi

Komentara 5

IB
ibiza
00:47 25.12.2017.

samo napred krscani ,imate punu ptporu od nas i cuvajte koljevljke krscanstva.....

MX
Mister X
11:42 24.12.2017.

U Mosulu prva božićna misa nakon tri godine džihadističke vladavine, opet velika pobjeda Katolika . Iako se rjeđe mole od muslimana koji se smo mole i klanjaju umjesto da se uče ratovati na dozvoljen i propisan način sa zrakoplovima i i raketama i dronovima modernom tehnologijom a ne kukavice sa noževima i kalašnjikovima !o i onda još na svojim terenima i u svojim gradovima Državama !! ....Vidi se čiji je Bog ko Bog ! I kome je podario više masivno više i bolje oružje za daleko manje molitve ali za preciznije pogotke iz velike udaljenosti i Božje visine .....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije