Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sveti Đurđ

Kroz prozor u kuću ubacio "Molotovljev koktel", drugim gađao radne strojeve

Civilians train to throw Molotov cocktails in Zhytomyr
VIACHESLAV RATYNSKYI/REUTERS
11.03.2022.
u 08:50

Nije bilo ozlijeđenih osoba, a materijalna šteta procjenjuje se na oko 50.000 kuna.

Policija je u Ludbregu u Varaždinskoj županiji dovršila kriminalističko istraživanje nad muškarcem starim 39 godina koji je jučer u večernjim satima u Svetom Đurđu u kuću kroz prozor ubacio svoju verziju "molotovljevog koktela".

-  Izradio je dvije staklene boce ispunjene zapaljivom tekućinom na kojoj je zapalio tkanine koje su se nalazile ugurane u boce. Jednu zapaljenu bocu ubacio je kroz prozor u prostoriju kuće u Preloškoj ulici, vlasništvo 52-godišnjaka, dok je drugu bocu naknadno bacio prema parkiranim radnim strojevima na istoj adresi. Prilikom ubacivanja zapaljive boce u kuću boca se razbila te je izbio požar na gorivim dijelovima inventara, nakon čega se požar proširio i na ostale gorive dijelove prostorija kuće. Druga boca se razbila i zapalila, ali požar se nije proširio na radne strojeve - kažu u PU varaždinskoj. 

Na mjesto događaja izašli su vatrogasci DVD Sveti Đurđ koji su ugasili požar u kojem nije bilo ozlijeđenih osoba, a materijalna šteta procjenjuje se na oko 50.000 kuna.

Temeljem naloga Županijskog suda u Varaždinu policijski službenici su u ulici Ljudevita Gaja u Svetom Đurđu pretražili prostorije i vozilo kojim se koristi osumnjičeni. Pronašli su plastičnu bocu zapremnine 1,5 litara s nešto benzina i dvije trakice tkanine. Osumnjičenom su privremeno oduzeli i lovačko oružje, streljivo i oružane listove za držanje i nošenje koje je legalno posjedovao.

Uz kaznene prijave za dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom predan je pritvorskom nadzorniku PU varaždinske.

Video - Pogledajte dramatičnu snimku požara u Lokvi Rogoznici: "Bižimo ća!"

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije