Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRVO SUNČANO

Od sredine tjedna Vakula upozorava na vremenske neprilike, srećom neće potrajati

Foto: Davor Puklavec/Sanjin Strukić/PIXSELL
1/4
07.10.2019.
u 10:35

HRT-ovi meteorolozi već od srijede najavljuju pogoršanje vremena, što znači da će ponovno biti vjetrovito te kišovito vrijeme popraćeno s grmljavinom.

Za one koji su spojili vikend i praznik, očekuju ih dobre vijesti. Vjetar će oslabjeti, naći se samo pokoji oblak te će većinu vremena biti sunčano i vedro. 

Sutra nas, slično kao i danas, očekuje pretežno sunčano vrijeme, na kopnu ujutro moguć slab mraz, a osobito po kotlinama te uz rijeke i magla. Vjetar u unutrašnjosti će biti većinom slab. Na Jadranu će još ujutro puhati umjerena i jaka bura, na sjevernom dijelu s olujnim udarima, tijekom prijepodneva će postupno slabjeti i okretati na većinom umjeren jugozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura će biti od 1 do 5, na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije između 8 i 13. Najviša dnevna od 14 do 19, na Jadranu do 22 °C, javlja Državna hidrometeorološka služba.

HRTov meteorolog, Zoran Vakula, već od srijede najavljuje pogoršanje vremena, što znači da će ponovno biti vjetrovito te kišovito vrijeme popraćeno s grmljavinom. Naoblačenje i kiša vjerojatno će biti samo prolazni i kratkotrajni. U nastavku tjedna povećava se vjerojatnost stabilnijeg, sunčanijeg i toplijeg vremena, uz najvišu temperaturu zraka od petka između 20 i 25 °C.

"U  utorak će bura na Jadranu sasvim oslabjeti, a iako će biti sunčano, bit će većinom i malo manje toplo nego u ponedjeljak. No s jakim jugom koje će zapuhati u srijedu ponovno toplije i oblačnije. Mjestimice će biti i kiše, posebice na širem riječkom području i na krajnjem jugu, a još češća, lokalno i izraženija bit će u noći na četvrtak i u četvrtak prijepodne, kada će jugo zamijeniti sjeverozapadni i sjeverni vjetar, potom i bura - prvo na sjevernom i srednjem Jadranu, od petka i na južnom. Kraj tjedna vrlo vjerojatno donosi sunčanije vrijeme, no za potvrdu još pratite prognoze idućih dana", prognozirala je za HRT dr. sc. Tanja Renko iz DHMZ-a.

VIDEO Obilna kiša poplavila Stradun

Komentara 1

RP
rpzagreb
12:07 07.10.2019.

Vakula je postao meteorološki klaun.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije