Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bebe u knjižnici

Kroz igru razvijaju kreativna rješenja, uče prihvatiti sebe

bebe
Kristina Štedul Fabac/Pixsell
01.11.2012.
u 12:25

Karlovačkim bebama po rođenju je omogućeno i jednogodišnje besplatno članstvo u Gradskoj knjižnici Ivan Goran Kovačić

Ovo je super. Osim na proslavama rođendana, želim da se moje dijete i tu druži s vršnjacima. Ovdje nauči svoj red, socijalne vještine, ali i određena pravila, koja će je čekati u vrtiću, a potom i školi – rekla je Maja Vučinić, majka 1,5-godišnje Eme.

Kao i brojni karlovački roditelji, i ona sa svojim djetetom redovito dolazi na Odjel za djecu i mladež Gradske knjižnice Ivan Goran Kovačić u kojem se održavaju brojne aktivnosti u sklopu projekta Bebe u knjižnici. Provodi se već treću godinu i namjenjen je mališanima do tri godine.

 Nove vještine

 – Za tu dobnu skupinu i njihove roditelje nije bilo sadržaja. Stoga smo pokrenuli spomenuti projekt, koji se pokazao izvrsnim. Odmah u karlovačkom rodilištu roditelji dobiju prigodni letak i besplatno jednogodišnje članstvo u knjižnici za svoje dijete.

Tako im se u poticajnom okruženju omogućuje čitanje i razvijanje različitih vještina. Osim toga, redovito organiziramo igraonice za zanimljivim temama, kao što su bile o znakovnom jeziku, djeci i glazbi... – napomenula je voditeljica projekta Kristina Čunović.

Posljednja radionica s temom “Terapija igrom: Komunicirajmo kroz igru”, koju je vodila dječji terapeut Tatjana Gjurković zajedno s Teom Knežević, privukla je mnoge. Roditelji su bili oduševljeni usvojenim znanjima da se terapijom igrom može pomoći djeci da razvijaju nova i kreativna rješenja za probleme s kojima se suočavaju.

 Zagrljaj i utjeha

 – Tako mogu razviti i samopoštovanje, naučiti prihvatiti sebe i druge. Igra je zabavno sredstvo putem kojeg djeca najlakše uče o sebi, drugima i svijetu koji ih okružuje. Vrlo je važno da se i na taj način može razviti osjećaj sigurnosti, privrženost roditelja i djece. U situaciji primjerice kada dijete izgubi igračku, nećete otiću u trgovinu i kupiti novu. Treba tada znati utješiti svoje dijete i zagrliti ga – rekla je Gjurković. Sljedeći susret u karlovačkoj knjižnici je u subotu u 10 sati.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije