Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bojkot članstva

Kriza sisačkog HDZ-a: Zbog premalo delegata nisu izabrali vodstvo

Ivo Žinić
Nikola Čutuk/PIXSELL
15.02.2014.
u 12:27

Na sjednici županijskog Povjerenstva u utorak, donijet ćemo odluku o daljnjim koracima, kako bi se izborni postupak u Sisku što prije okončao - rekao je povjerenik HDZ-a za Sisačko-moslavačku županiju Ivo Žinić

Nakon neuspjeha na lokalnim izborima, nepomirljiva podijeljenost u redovima sisačkog HDZ-a dovela je do dosad najveće krize nekad vodeće političke stranke u gradu. Zbog toga niti ponovno sazvana izborna skupština Gradske organizacije HDZ-a nije održana.

Već i prije sjednice govorilo se o bojkotu dijela delegata, što se prilikom njihove registracije i potvrdilo. Od ukupno 167 delegata, pozivu se odazvalo tek njih 75 što je bilo premalo za izbor novog predsjednika Gradskog odbora i članova stranačkih tijela.

"Lideri ne mogu biti oni koji imaju teret prošlosti"

Sjednicu su, kako je rečeno, bojkotirali simpatizeri petorice članova protiv kojih je zbog navodnog kršenja stranačkog Statuta, Povjerenstvo za grad Sisak nedavno pokrenulo stegovni postupak.

- Poslije neuspjeha na lokalnim izborima organizacije su raspuštene u šest jedinice lokalne samoupravne i svuda je izabrano novo rukovodstvo stranke osim u Sisku. Želimo da stranku vode novi, sposobni i mladi ljudi, ali lideri ne mogu biti oni koji imaju teret prošlosti. Na sjednici županijskog Povjerenstva u utorak, donijet ćemo odluku o daljnjim koracima, kako bi se izborni postupak u Sisku što prije okončao - rekao je povjerenik HDZ-a za Sisačko-moslavačku županiju Ivo Žinić.

>>Rat za Osijek: 'Glavaš stvara afere, bez njih ne postoji'

>>Karamarko: Bez brige, pobijedit ćemo i bez HDSSB-a

Ključne riječi

Komentara 3

IB
istina_boli
18:01 15.02.2014.

Otrcani lopovi ne prolaze lako. Da malo promjene sminku, mozda bi im i upalilo.

19
1995josip
17:42 18.02.2014.

Željka Krapljana znam iz školskih dana , o njemu sve najbolje . Uspio je pokrenuti sve mjesne odbore u okolici Siska , ima dosta svojih pristaša , ljudi ga znaju kao poštenog , bilo je tu dosta podmetanja , štata mislite da ga nebi zatvorili da je nešto napravio , budite sigurni da bi ga zatvorili , ali on je nevin . Bio je zapovijednik obrane u Sunji tjekom rata , branitelji su ga voljeli zbog njegove jednostavnosti , a takav je i danas ostao pre opasan je za sdp u SMŽ. Uvijek je bio za HDZ kad je bilo najteže nije izgubio vjeru u bolji HDZ , i sada nekom kokošaru smeta . Pa nevodi DORH I USKOK protiv njega istrage nego protiv SDP Županice MLM .

DI
Dupin iz Kupe kod Siska
16:22 15.02.2014.

Ustajalu vodu trebaju žabe, a ne ljudi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije