Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Krim-istraga

Kristijan Stojanović Kiki prijavljen zbog ubojstva Ive Stipetića

kiki stojanović
Arhiva
23.05.2013.
u 14:21

Protiv Stojanovića i druge nepoznate osobe podnesena je kaznena prijava Županijskom državnom odvjetništvu zbog sumnje da su počinili navedeno kazneno djelo.

Kristijan Stojanović Kiki (32) kazneno je prijavljen zbog teškog ubojstva Ive Stipetića (22) 3. prosinca 2010. godine na predjelu Kočinje Brdo na Klisu. Policijski službenici Policijske uprave splitsko-dalmatinske u suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Splitu, dovršili su kriminalističko istraživanje i sumnjaju kako je Stojanović zajedno s još jednom, za sada nepoznatom, osobom počinio kazneno djelo teškog ubojstva.

Navode kako su nakon detaljno obavljenog kriminalističkog istraživanja prikupljeni materijalni dokazi i obavijesti, iz kojih proizlazi sumnja da su Stojanović i druga nepoznata osoba zajednički i dogovorno namamili Stipetića, s kojim su od ranije imali narušen odnos. Usmrtili su ga vatrenim oružjem i udaljili se s mjesta događaja.

Protiv Stojanovića i drug nepoznate osobe podnesena je kaznena prijava Županijskom državnom odvjetništvu, zbog sumnje da su počinili kazneno djelo teškog ubojstva. Stojanovića su priveli u pritvorsku policijsku jedinicu. Kriminalističko istraživanje nastavlja s ciljem identifikacije i procesuiranja druge osobe, navode u policiji. Stojanović i Stipetić bili su prijatelji. Zajedno su prijavljeni zbog razbijanja i remećenja reda u jednom supetarskom kafiću 20-ak dana prije Stipetićeva ubojstva.

Inače, Stojanović je nedavno optužen zbog pokušaja ubojstva Lea Paurevića. Pucao je na njega početkom lipnja 2010. godine, stotinjak metara iznad kluba Hemingway, na semaforu na križanju Ulice sedam Kaštela sa Šetalištem Osmih mediteranskih igara. Stojanović je bio suvozač na skuteru i ispalio je nekoliko hitaca iz pištolja s prigušivačem. Paurević se spasio time što se bacio na zadnje sjedište Jaguara, ali je ipak ranjen u nogu. Tko je vozio skuter dok je Stojanović pucao, ostalo je nepoznato i u optužnici se ne spominje.

Kada je nekoliko mjeseci nakon ranjavanja Paurevića kod Klisa pronađeno mrtvo tijelo Stojanovićeva prijatelja Stipetića, nagađalo se kako ga je Stojanović likvidirao jer je bio svjedok u pucnjavi na Paurevića, odnosno vozio je skuter. Policija ga je dovodila u vezu s ubojstvom, ali nisu imali dokaze.

Ispitali su ga i pustili. Sada slažu mozaik koji bi trebao razriješiti oba slučaja.

>>Kiki Stojanović osumnjičen za pokušaj ubojstva Lea Paurevića

Komentara 2

AN
Andreeejjj
21:56 25.11.2013.

Zašto ih pravosudje pušta uvjek na slobodu??? Za obično pucnjavu treba svatko dobit najmanje 5 godina a za lakše ranjavanje 10 pa čemo se rtješiti tih retardiranih Doc Hollydaya!!! Promjenimo zakone odmah!!!

HO
Hoch03
10:47 25.11.2013.

Cuj , nezna se tko mu je pomagao.Pa nisu kopalu krumpir da je to pomaganje samo tako tajanstveno. Malo pendreka , malo njegovanja elektro sokovima i problem rijesen.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije