Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izbjeglička kriza

Krenuo novi veliki val migranata, problemi se ne očekuju

Ranko Ostojić
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
1/5
09.11.2015.
u 14:46

U policiji ne očekuju gužve ni napete situacije

Kroz zimski prihvatno-tranzitni centar u Slavonskom Brodu u nedjelju je prošao novi val od oko 5,5 tisuća izbjeglica, potpuno iscrpljenih nakon što su nekoliko dana na putu zapeli u Grčkoj zbog tamošnjeg štrajka brodara.

Sljedećih dana kontinuirano se očekuje pojačan priljev sa 6 do 8 vlakova iz Šida na dan, koji će u skladu sa sporazumom iz Bruxellesa nakon kraćeg zadržavanja u Brodu nastaviti svoj put prema Sloveniji. U policiji ne očekuju gužve ni napete situacije.

- Po izbjeglice svaki dan ide šest vlakova, a po potrebi ih možemo pojačati s još jednim. U kampu ih uvijek imamo priliku zadržati - rekao je ministar Ranko Ostojić. Prema njegovim riječima, cilj dogovora lidera Europske unije bio je upravo to da se u slučaju nepredviđenih situacija i pojačanog priljeva uspori i kontrolira migrantski val u skladu s mogućnostima njihova prijama u Njemačkoj.

Od početka krize kroz Hrvatsku je prošlo oko 340 tisuća izbjeglica i migranata.

>> U Slavonskom Brodu glasaju i angažirani u zimskom centru za izbjeglice

>> Slovenci odbili hrvatske policajce, o šatorima zasad šute

Komentara 8

DU
Deleted user
21:50 09.11.2015.

Druže Ostoja Rankoviću, opet igra velikih brojki?

DU
Deleted user
16:20 09.11.2015.

To, još migrantskog šljama na naš trošak dok se ne daje djeci i sirotinji, hvala kompartijo.

OB
ObrenM
15:19 09.11.2015.

Skidajte ga iz javnosti,jer svojom pojavom neznanjem i nesposobnosti iritira hrvatski puk."Kolinda svojim najavama od 40000 izbjeglica plasi narod,a ja kazem da ce ih biti najvise 1600".Njegove strucne rijeci osvjetljava splitska svastika.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije