Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Projekt O2

Krenulo pošumljavanje dronom u Vukovaru: U Adici posađeno i 130 mladica hrasta lužnjaka

pošumljavanje dronom
Foto: Grad Vukovar
1/4
12.10.2023.
u 16:02

Pošumljavanjem je vršeno uz pomoć drona, a na 3 hektara površine je bačeno 7.500 samoklijajućih loptica

Kroz projekt pod nazivom “Projekt O2”, a u suradnji s tvrtkom Magic Forest, danas je Grad Vukovar započeo s pošumljavanjem zelenih površina dronom te sadnjom drveća u vukovarskoj park šumi Adica.

Kako je pojašnjeno pošumljavanje bespilotnim letjelicama obavlja se na način da one iznad zelene površine ispuštaju tzv. seed bombs, odnosno samoklijajuće paketiće sjemena drveta i biljaka iz kojih će izrasti drveće. U sklopu projekta danas je na površini od 3 hektara bačeno 7.500 samoklijajućih loptica sa sjemenkama biljaka i drveća. Nakon toga, u park-šumi Adica sadilo se 130 mladica hrasta lužnjaka.

- U idućem razdoblju nastavljamo s pošumljavanjem zelenih površina na području Vukovara. Grad Vukovar je putem EU fondova osigurao dodatnih 3.000 sadnica koje će se uskoro saditi na području našeg grada – rekao je Penava.

POVEZANI ČLANCI:

Foto: VL

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije