Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HODAT ĆE 35 DANA

Krenuli pješice na put od Vukovara do Dubrovnika

Branimir Bradarić
30.05.2023.
u 15:29

Najavljeno je kako će se oni putem družiti sa suborcima i građanima te odavati počast kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima kraj kojih budu prolazili

„Jedno srce – jedna duša, od Vukovara do Dubrovnika“ naziv je projekta koji je danas započeo kod Vukovarskog vodotornja. U sklopu projekta skupina hrvatskih branitelja pješačiti će 35 dana od Vukovara do Dubrovnika/Srđa. Planirano je da dnevno prelaze po 30-ak kilometara i tako simbolično povežu dva grada heroja i dva grada prijatelja. Kako je istaknuto cilj je projekta očuvati vrijednosti i stvarati pozitivne percepcije javnosti o Domovinskom ratu. Kako navode organizatori na put pješke do Dubrovnika krenuli su  Josip Hunjet, Miljenko Varga, Josip Janković, Robert Štih, Božidar Sambolek, Nenad Kamenar te kao logistička podrška Tomislav Basa i Darko Posarić.

Najavljeno je kako će se oni putem družiti sa suborcima i građanima te odavati počast kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima kraj kojih budu prolazili. Njih je ispratio zamjenik gradonačelnika Vukovara Filip Sušac koji je rekao kako po drugi put branitelji kreću iz Vukovara prema Dubrovnika kao i da se radi o hvalevrijednoj akciji.

VEZANI ČLANCI: 

“S ovom akcijom se želi potaknuti tema zajedništva i jedinstvenosti te ona upravo stoga i počinje ispred Vukovarskog vodotornja koji je simbol svih Hrvata. Kao gradska uprava smo pomogli organizatorima u svemu što im je bilo potrebno oko ovog projekta. Svim hodačima pred kojima je put duži od tisuću kilometara želimo siguran korak i neka ih dragi Bog čuva”, rekao je Sušac.

Nositelj projekta je Županijska podružnica Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Krapinsko-zagorske županije, a podržali su ga još i UHDDR, Udruga veterana 7.gardijske brigade PUMA, Udruga veterana 104.brigade ZNG Varaždin i Grad Vukovar. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije