Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Posjet Spin Valisu

Kreće se s velikim investicijskim ciklusom od 13 milijuna eura

Spin Valis
Foto: Dušan Mirković /Pixsell
1/5
21.11.2013.
u 19:45

Najveća investicija, u visini od 6 milijuna eura, je gradnja kogeneracijskog postrojenja

Požeško – slavonski župan Alojz Tomašević i  požeški gradonačelnik Vedran Neferović danas su posjetili požešku tvrtku Spin Valis, najvećeg proizvođača masivnog namještaja u Hrvatskoj.

 

Tom prigodom Zdravko Jelčić, predsjednik Uprave Spin Valisa predstavio rezultate ove uspješne tvrtke koja zapošljava 490 radnika. Čak 85 posto svoje proizvodnje izvoze, a da bi taj trend zadržali, dodaje, neophodno je stalno ulaganje u modernizaciju proizvodnje.

-Tvrtka je pred velikim investicijskim ciklusom od 12 do13 milijuna eura. Najveća investicija, u visini od 6 milijuna eura, je gradnja kogeneracijskog postrojenja koji će proizvodi toplinsku energiju i električnu energiju. Ostali dio investicija odnosi se na ulaganja u znanje, informatizaciju, opremu i strojeve – objasnio je Jelić dodajući da su ove investicije i preduvjet za očuvanje radnih mjesta.

 

Župan Tomašević izrazio je zadovoljstvo što postoji ovakva tvrtka koja se svojim znanjem i htjenjem uspješno bori na tržištu. -Očekujem od Ministarstva gospodarstva i drugih ministarstava da svoju birokraciju primoraju da učine sve ono što je moguće kako bi se raspisali natječaji preko kojih je moguće koristiti sredstva iz europskih fondova za ulaganja i razvoj tvrtki  - poručio je župan Tomašević.

Zadovoljstvo uspješnim poslovanje izrazio je i gradonačelnik  Neferović. –Vodstvo ove tvrtke ne samo da ima jasne stavove o proizvodnji već i na području energetike nastoji doći do prihvatljivijih izvora energije što smatram da je vrlo dobro i prvi je takav način na našem području - istaknuo je gradonačelnik.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije