Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SAMO 24 DANA OD INAUGURACIJE

Još jedan udarac za Trumpa: Bliski savjetnik zbog veza s Rusima već morao podnijeti ostavku

flynn michael
Foto: Reuters/PIXSELL
1/7
14.02.2017.
u 08:22

Detalje o pozivima iz siječnja Trumpovoj administraciji otkrili su dužnosnici iz ere Baracka Obame.

Michael Flynn, savjetnik Donalda Trumpa za nacionalnu sigurnost, podnio je ostavku na svoju dužnost, a razlog su veze s Rusima.

On je navodno raspravljao s ruskim veleposlanikom o sankcijama SAD-a i na to su mediji upozoravali Bijelu kuću. Kontakti su se dogodili krajem prošlog mjeseca, a mediji tvrde da bi Flynn zbog toga mogao biti osjetljiv na ruske ucjene. Zanimljivo je da se razgovor odvijao u vrijeme kada Flynn nije bio dio administracije Donalda Trumpa, a protuzakonito je da privatni građani vode američku diplomaciju.

U pismu ostavke Flynn je kazao kako je "omaškom izvijestio potpredsjednika i druge s nepotpunim informacijama vezanim uz poziv ruskom veleposlaniku"

Flynn je prvo negirao da je razgovarao o sankcijama s veleposlanikom Sergejem Kišlijevim, a potpredsjednik Mike Pence javno je negirao optužbe na njegov račun.

BBC piše kako je od inauguracije do ostavke prošlo 24 dana te da to "jednostavno mora biti nekakav rekord". Od dana kada je postavljen za savjetnika, bilo je zabrinutosti oko Flynnovih upitnih kontakata s Rusijom i prije i nakon izbora u studenom.

Detalje o pozivima iz siječnja Trumpovoj administraciji otkrili su dužnosnici iz ere Baracka Obame. Moguće je da ovo neće biti jedina ostavka. Pitanje tko je još bio upoznat s kontradiktornim pričama i zašto se ništa nije učinilo ranije sigurno će zanimati demokrate iz Kongresa.

>> Moja ekipa ima najveći IQ od svih vlada u povijesti

>> Trump je Crowley izabrao za glasnogovornicu, no ona zbog optužbi za plagijat odustala od Bijele kuće

Komentara 2

Avatar Sidewinder
Sidewinder
10:58 14.02.2017.

Sankcije ce i dalje pojacavati rusku ekonomiju...

IL
ildefonsa
09:20 14.02.2017.

Kakav smiješan tip je taj Trump, najmoćnija država svijeta je ruglo zbog njega.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije