Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAPAD NA JEMEN

SAD i Velika Britanija napali glavni grad Jemena, Biden hutijske snage nazvao 'terorističkom' skupinom

Saudijska Arabija: Pobunjeni Huti iz Jemena izveli raketni napad u blizini staze za Formulu 1
Foto: Dppi / Panoramic / Bestimage
1/2
13.01.2024.
u 07:18

Rano u subotu TV kanal pokreta Huti Al-Masirah izvijestio je da SAD i Britanija napadaju glavni grad Jemena Sanu

Američka vojska izvodi dodatni udar protiv Hutija u Jemenu, dan nakon pokretanja vala napada na gotovo 30 lokacija u toj zemlji kako bi degradirali sposobnost Hutija da napadnu brodove u Crvenom moru, rekli su u petak Reutersu dva američka dužnosnika, a slično je objavio i CNN.

Dužnosnici, koji su Reutersu govorili pod uvjetom anonimnosti, odbili su dati dodatne pojedinosti. CNN je istodobno prenio da je SAD izveo daljnje napade na lokacije Hutija u Jemenu, prema američkom dužnosniku u petak navečer (po istočnom vremenu) te da su znatno manjeg opsega nego prethodne noći. Gađali su radar koji koriste Huti, rekao je dužnosnik.

Hutiji su ranije u petak ispalili najmanje jedan protubrodski balistički projektil prema komercijalnom brodu, prenosi CNN. Rano u subotu TV kanal pokreta Huti Al-Masirah izvijestio je da SAD i Britanija napadaju glavni grad Jemena Sanu. Američki predsjednik Joe Biden u petak je jemenske hutijske snage nazvao "terorističkom" skupinom, nakon što su američki i britanski ratni zrakoplovi, brodovi i podmornice tijekom noći pokrenuli desetke zračnih napada diljem Jemena.

"Pobrinut ćemo se da odgovorimo Hutijima ako nastave ovo nečuveno ponašanje zajedno s našim saveznicima", dodao je. Bijela kuća je ranije u petak rekla da Sjedinjene Države ne žele rat s Jemenom, ali da neće oklijevati poduzeti daljnje korake. "Nije važno jesu li označeni (kao teroristi). Sastavili smo skupinu nacija (koje) će reći da ćemo, ako nastave djelovati i ponašati se kao što rade, odgovoriti", rekao je Biden novinarima. Rekao je i da je zabrinut zbog utjecaja rata na Bliskom istoku na cijene nafte.

POVEZANI ČLANCI:

VIDEO SAD i Britanija pokrenule napade na više od 60 meta koje koriste Huti

Komentara 9

Avatar Idler
Idler
07:53 13.01.2024.

A kaj drugo neg teroristi. Z jene strani dobivaju humanitarnu pomoć, a z druge hičeju projektile po trgovačkim brodovima !

Avatar NasaPosla
NasaPosla
08:21 13.01.2024.

Jesu li teroristi,oni koji napadaju trgovačke brodove,u međunarodnim vodama?Je li 2+3=5?

Avatar razmaknica
razmaknica
08:11 13.01.2024.

Hutt_(Star_Wars)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije