Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dolazi prava zima

Kraj idile: Za vikend snijeg, a u utorak temperatura -16

snijeg
Goran Stanzl/PIXSELL
28.11.2012.
u 17:09

U Delnicama će s današnjih minimalnih sedam Celzijevih stupnjeva temperatura u utorak pasti na -16 što je razlika od 23 stupnja.

Uživanju u relativno toplom i suhom vremenu sutra dolazi kraj. Naime, u subotu već možemo očekivati snijeg, dok će se jutarnja temperatura početkom sljedećeg tjedna u Zagrebu spustiti na pet Celzijevih stupnjeva ispod ništice, najavljuje DHMZ.

Sedmodnevna prognoza za Zagreb pokazuje jasan trend spuštanja temperature i stvarnog dolaska zime. Tako ćemo s današnjih maksimalnih 16 stupnjeva već sutra pasti na 13, a u petak će se to gotovo prepoloviti na sedam stupnjeva. U subotu meteorolozi najavljuju snijeg, dok će u ponedjeljak i utorak najniže jutarnje temperature biti -4 i -5 stupnjeva, a dnevne će jedva do plusa.

U utorak u Delnicama -16 Celzijevih stupnjeva

U Osijeku će maksimalna današnja temperatura od ugodnih 16 Celzijevih stupnjeva do subote već pasti na pet, a početkom sljedećeg tjedna termometri će mjeriti samo dva stupnja. U "slavonskoj prijestolnici" idućih će sedam dana uglavnom padati kiša, a za ponedjeljak se najavljuje snijeg.

U gradu s najvišom nadmorskom visinom u Hrvatskoj, Delnicama, ta će promjena biti još drastičnija. Minimalna temperatura zraka s današnjih sedam stupnjeva do utorka će pasti na ledenih -16 Celzijevih stupnjeva, što je razlika od 23 stupnja. Maksimalna temperatura, uz najavljeni snijeg koji će padati od petka, spustit će se s današnjih 12 na 0 stupnjeva u utorak.

Snijeg i u Rijeci

Hladna jutra i kiša u idućih tjedan dana očekuju i stanovnike primorskih gradova. Tako će se Split, nakon kišnog vikenda i maksimalnih temperatura od 12 Celzijevih stupnjeva, u ponedjeljak probuditi s hladnom 0, a u utorak će temperatura pasti za još jedan stupanj.

Na sjevernom će Jadranu početkom sljedećeg tjedna zasniježiti. Prema najavama DHMZ-a, snijeg bi u Rijeci mogao početi padati već u nedjelju, a temperature će ispod ništice ostati i u ponedjeljak i utorak te bi bijele pahulje mogle prekriti i riječki Korzo.

>>Vikend donosi promjenu vremena, s plus 18 na snijeg!

Komentara 14

Avatar stravaxx
stravaxx
18:55 28.11.2012.

i.kri a tko li je tebe zaposlio u večernjaku. il je taj blesav ili ti. ovakvo nešto napisati i ostat živ je vrhunac gluposti. ajd reci koji faks si završio/la i gdje. ovo je članak za razinu 6. razreda.

SA
sargu123
18:56 28.11.2012.

Fala Bogu, ovo već postaje nesnošljivo. Sutra montiram zimske gume, konačno ! Malo ćemo izvoditi piruete po snijegu .... jupiiiiiiii !!!!!!

Avatar Meggi
Meggi
18:08 28.11.2012.

Idealno je kad se tri mjeseca grijemo, pa tri mjeseca ne treba ni grijanje ni hlađenje pa još tri kad radi hlađenje i opet tri bez ičega ... Pošto odavno to nije tako, samo 2-3 mjeseca godišnje ne palimo ni ni grijanje ni hlađenje... iz japanki u čizme.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije