Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nezavisni KANDIDAT

Kovač: Hrvatskoj je potreban registar zlouporabe javnih ovlasti

Dejan Kovač
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
1/3
05.11.2019.
u 14:07

Kovač je na konferenciji za novinare kao primjer zlouporabe javnih ovlasti naveo to što se prikupljanje poreza strogo kontrolira, ali se ne vodi evidencija o načinu trošenja tog novca.

Nezavisni predsjednički kandidat Dejan Kovač ocijenio je u utorak da je zlouporaba javnih ovlasti jedan od najvećih problema Hrvatske pa je pozvao sve predsjedničke kandidate da podrže inicijativu za uvođenjem registra o zlouporabama.

Kovač je na konferenciji za novinare kao primjer zlouporabe javnih ovlasti naveo to što se prikupljanje poreza strogo kontrolira, ali se ne vodi evidencija o načinu trošenja tog novca.

"To nije jedini primjer zlouporabe javnih ovlasti, već se ona proteže i na zapošljavanja, dodjelu subvencija i poticaja, pogodovanja u javnim nabavama, kao i predstečajnim nagodbama", ustvrdio je.

Rješenje za uspješnu borbu protiv korupcije je uvođenje registra zlouporabe javnih ovlasti za političare, kaže Kovač.

Ocijenio je kako bi uvođenje takvog registra pomoglo javnosti u objektivnom informiranju, što je ujedno prvi korak iz njegova programa za borbu protiv korupcije.

"Svjedoci smo svakodnevnog pritiska na temeljni stup hrvatskog društva, porezne obveznike, koje država u slučaju tržišnog neuspjeha stavlja na tzv. stup srama, dok u isto vrijeme zlouporaba javnih ovlasti nije nigdje evidentirana", istaknuo je.

Kovač je dodao kako institucije ne odrađuju svoj posao, pa su jedini koji vode brigu o zlouporabi javnih ovlasti mediji. "Postavlja se pitanje ravnopravnosti građana, jer oni koji plaćaju porez moraju znati kako se taj novac troši", zaključio je.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar VinkoL
VinkoL
15:09 05.11.2019.

Kad mene izaberete za predsjednika ja bum tražil da se uvede registar motika, lopata i kotača na tačkama. Naravno, i alata od Kovača, joj, pardon, kovača.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije