Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Kotromanović si neće pucati u glavu. Remont MiG-ova hitac je u prazno!

Kada je riječ o obnovi zračne flote, nema dobrog rješenja. Treba donijeti političku odluku trebamo li sami štititi nebo ili unajmiti susjede

Komentari 22

HE
hercegovačkiponos
12:12 12.07.2014.

Po navodima ove "cijenjene" novinarke, najbolje bi bilo da Hrvatska ni u Domovinskom ratu nije imala ni pilota ni HRZ... Sramota

VL
FI
fileck
13:15 12.07.2014.

A gospođa Ivanka Toma misli da će netko za badava nama čuvati nebo. Da vidiš kad ti Talijani "opale" cijenu za čuvanje neba ispast će ti gotovo jednako skupo kao i da si sam održavaš nekoliko aviončića.

VL
BE
berija
12:24 12.07.2014.

Nama ratno zrakoplovstvo treba upravo zato što imamo susjede kakve imamo. Nama treba i kopnena vojska, tenkovi, ratna mornarica, topovi, zbog susjeda kakve imamo. Naši susjedi izabrali su nacifašiste za predsjednika države i vlade i, umjesto da budu potpuno izolirani,, jer ih vode deklarirani četnici, mi ih guramo u EU. Ponosan sam, kao uvjereni antiljevičar, što u Hrvatskoj deklarirani Ustaša nikad ne bi mogao biti predsjednik. Nama, dakle, treba najbolje ratno zrakoplovstvo. Rusi trenutno rade najbolje lovce bombardere. Kupimo ih od njih. S ovakvim susjedima, treba nam jaka obrana.

VL
PE
perfa57
13:32 12.07.2014.

Od kada je to gospođa Toma stručnjak za zrakoplovstvo i zaštitu zračnog prostora? Neka se drži svog Milanovića i ostale ekipe.

VL
PE
perfa57
13:29 12.07.2014.

Po gospođi Tomi najbolje da naše nebo čuva "avijacija" Srbije. Od takve osobe nisam ni očekivao drugačije mišljenje.

VL
AP
apolon
14:56 12.07.2014.

I. Toma nema pojma o ratnom zrakoplovstvu da je tome tako znala bi npr. koliko košta "usluga" druge zemlje koja vrši nadzor zračnog prostora,ovo možemo shvatiti kao puštanje probnog balona iz " visokih političkih krugova" . visokih političkih krugova" .

VL
DR
draxy
13:54 12.07.2014.

Ako imamo novca za automobile političara mora biti i za obranu.Nemojmo se zavaravati da smo potpuno sigurni.Čak i jedna Švicarska ima svoje zrakoplovstvo a sigurnija je od nas.

VL
Avatar Orgasmatron
Orgasmatron
14:47 12.07.2014.

nisam znao da je Toma stručnjakinja i za tehnologiju ratnog zrakoplovstva

VL
SO
sohnahoakasaa
15:16 12.07.2014.

Utovljenog Hajdardončevića gledam jučer u Zadru kak samodopadno gleda friški asfalt na novom pristaništu za crusere i brojne turiste koji će 'satima' hodati do nekog prijevozngo sredstva. Ovi na brzinu utovljeni 'pajceki' (ste primijetili kak su se svi zdebljali) akk nekaj i počnu niš ne dovrše. Možda da je Hajdarček sa svojom škvadrom nabavil par rikši i da su ih sami taxi-rikširali do nekog odredišta......E onda bi se svaki dnevnik imali zakaj gledati, ovak samo 'ono nekaj'.....

VL
AP
apolon
15:15 12.07.2014.

Južno-nostalgičari....u vrijeme bivše Juge ,kada je bilo nestanka struje i nedostatak goriva 70-tih god. bivša država započela je projekat izgradnje skupog ratnog aviona "Orao" u suradnji sa Rumunjskom , kasnije se pokazao posve promašenim.Što ovime želim reći??? U bivšoj Jugiovime želim reći??? U bivšoj Jugi koja je bila još siromašnija , sve im je pasalo a sada u demokratskoj Hrvatskoj Ništa!!! Zato ovo miriše na sabotažu !!!

VL
DJ
djuros
14:58 12.07.2014.

Ako se gospođa potrudila i napisala silan tekst o avionima što si nije dala truda pa izračunala koliko košta remont MIG-ova, koliko košta sat leta, koliko košta HRZ u cijelosti. Nakon toga je to mogla usporediti sa cijenom koju slovenci plačaju za čuvanje neba, redovni paušal plus svaki nalet kad je potreba. Takav članak sa nekakvim relevantnim podacima bi imao težinu, ovo više djeluje kao nekakva frustracija i potreba da se nešto napiše o Kotromanoviću.

VL
GU
guc
13:28 12.07.2014.

Jao koliko naknadne pameti od pisateljice clanka.A da se nju,kao nestranacku i prepametnu osobu ,imenuje ministricom-ona bi sve rijesila u par minuta-odnosno u vremenu koje joj je potrebno da sroci ovau bezveznu pisaniju.Inace nasi novinari su najpametnije osobe u drzavi i njih .koliko ih god ima-a ne zaboraviti Ivkosica,treba strpati u vladu i evo nam blagosranja,pardon -blagostanja.

VL
AP
apolon
15:07 12.07.2014.

Nedavni Post... Zbog "cjelokupne pozadinske afere" oko remonta eskadrile Mig-ova ,neki od generala izrazili su potencijalnu sumnju u moguću zlonamjernost "nekih aktera" ove priče da Hrvatska tim lošim ugovorom , zapravo smišljeno izgubi nadzor nad svojim nebom.... Ako su seor nad svojim nebom.... Ako su se "neki akteri" doista na ovakav način poigrali , onda nakon izbora treba napraviti neminovno...Udvostručiti kadrove DORH-a i najaviti im skoru posjetu!!!

VL
Avatar Feniks
Feniks
15:22 12.07.2014.

Kladio bih se da i Pantovcak ovako razmišlja, s tim da bi oni vjerojatno ukinuli i mornaricu. Više bi novca ostalo Yusipovicu za beskorisnu administraciju, a nas može i Albanija čuvati. I oni su u NATO-u.

VL
ZM
zmik
15:27 12.07.2014.

Ako ova vlada donese odluku da nam netko drugi obavlja nadzor zracnog prostora onda ce to biti Srbija.

VL
AP
apolon
15:31 12.07.2014.

Naravno...Zato na Pantovčaku šute o tome .Ante K. bolje neka čuva svoju glavu i pokuša shvatiti svoje prijatelje,takve ....koji nemaju prijatelja!

VL
DU
Deleted user
18:26 12.07.2014.

Slažem se gđo. Toma, nama zrakoplovstvo ne treba, tko bi uopće imao razloga nas napasti i zašto? Ja predlažem da čuvanje neba povjerimo Srbiji. Oni imaju nekakve letjelice koje još lete. Ako sa njihovom uslugom budemo zadovoljni, onda možemo ići dalje i povjeriti im na čuvanje i naše ozemlje. Kako Srbija nema more, za sada, to ćemo povjeriti na čuvanje Crnoj Gori, a može i Turskoj. I onako stalno nešto švrljaju oko Neuma, pa mogu usput pripaziti i na našu parcelu. Eto , sve smo riješili i uštedili masu novca, koji onda možemo upotrijebiti za popravak fasada.

VL
SO
sohnahoakasaa
15:04 12.07.2014.

Majko moja kak više imamo živaca i toleraancije za ove 'niš koristi'. Kotramanović bi si pucal u glavu? I kaj onda...kaj bi onda DORH prestal s istragom. Nek si ne puca u glavu jer za niš nebu odgovaral. Si jee zato i izabral društvo kaj za niš nebuju odgovarali. A možda si samo misliju. Mesić za ne dokazano porijeklo miliona, za kćerinu cementaru, za krivokletstvo i izaju u Haagu, Puhovski isto tak (krivokletstvo i dokazano fingiranje podataka i opanjakavanje vlastite države), Yvo ni za tateka ni za ZAMP, ni žena mu k'o opslužiteljica kontrol-frikova u istoj firmi od koje zgrču masnu lovu, a drugi Yvoslav leti s helikopterom, koji valjda vozi slastičar kad nezna u kojim uvjetima zrakomlat može letjeti.. A ova slika s cigaretom? Hahahaha jdnom su u Kupinečkom kraljevcu deca kravi htela deti sedlo......

VL
SV
Sumrak Vremena
00:04 13.07.2014.

dal puxao ili ne to ostaje uvijek isto hitac u prazno

VL
ME
Merlin
12:18 14.07.2014.

bože kako je ova žena meni antipatična, ja vam ne mrem reć...i kakva je to novinarka, kakav je to članak, di su neke procjene, brojke, usporedbe pa da ljudi nekog boga i vide...šta je ovo?? gđo toma dajte se malo potrudite ubuduće ili promijenite profesiju...osim ako je ovaj članak naručen od "visokog izvora" kao priprema javnosti da ostajemo i bez svoje avijacije, nda, ondak nam ne trebaju nikakve brojke, cijene itd. da, to bi bilo to, to je priprema ovih partizana, dok su još na vlasti da nas do kraja unište...kak nas je onomad račan lišil oružja i TO, sad milanović satire avijone, još će dotuć i ono malo vojske šta je ostalo. i to je to. i onda će od srbije rentat uslugu čuvanja neba. bravo, partizani, bravo.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.