Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
taktička obuka

Kosovska vojska prošla kroz južnu Kosovsku Mitrovicu

08.04.2013.
u 09:42

Srbi, koji žive u sjevernom dijelu kažu kako se ne boje albanske "demonstracije sile".

Kako javljaju mediji u Srbiji, oko 1 000 pripadnika Kosovskih sigurnosnih snaga koji će do ljeta, prema najavama Prištine, prerasti u kosovsku vojsku, pod punom su ratnom opremom proveli \"taktičku obuku\" i prošli kroz južnu Mitrovicu gdje su u većini Albanci, ali Srbi, koji žive u sjevernom dijelu kažu kako se ne boje albanske \"demonstracije sile\". Ova postrojba na tom području ima ovih dana vježbe, a Srbi sa sjevera Kosova tvrde, kako oni, zapravo uvježbavaju \"napad\" na sjever koji će uslijediti sutra (ili danas popodne, prema najnovijim informacijama Nikolićevog savjetnika Marka Đurića) kada Beograd mora izvijestiti Bruxelles potpisuje li ili ne sporazum s Prištinom.

- To je njihova stara metoda rada, zastrašivanje i zaplašivanje. To je pokušaj stavljanja Srbije pred svršen čin. Nama to nije prvi put i mi smo ovdje, bar na sjeveru Kosova, potpuno mirni jer znamo da je Hasim Thaci puno puta do sada pucao iz prazne puške. Tako i sada radi, pa ne očekujemo nikakav egzodus Srba odavde - rekao je član srpskog pregovaračkog tima Bojan Jakovljević agenciji Srna iako desničarski tabloidi poput Kurira, od subote \"grmi\" naslovom \"Thaci priprema Oluju 2 - Za 48 sati počinje pogrom Srba\". Jakovljević kaže kako \"Srbi s Kosova imaju načina obraniti se u slučaju da ih netko pokuša napasti\".

- Potpuno smo spokojni i mirni, ali će taj tko pokuša nas napasti biti odgovoran za novu nestabilnost na ovom prostoru Balkana, pa možda čak i šire\" upozorava Jakovljević. 

>> Nikolić: Na Kosovu žele ukinuti Srbe kao da su paralelan narod

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije