Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sjednica Povjerenstva za praćenje provedbe mjera za suzbijanje korupcije

Kosor od državnih tijela traži prijedloge antikorupcijskog plana

sjednica o antikorupciji
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
1/2
11.01.2010.
u 12:57

Kosor je predložila je da se izmijene zakoni vezani za financiranje političkih stranaka i nezavisnih lista pa će u roku od desetak dana osnovati radnu skupinu za izmjenu postojećih zakona.

Premijerka Kosor pozvala je na današnjoj sjednici Povjerenstva za praćenje provedbe mjera za suzbijanje korupcije državna tijela da dostave prijedloge antikorupcijskog plana kako bi se čim prije izradio nacrt  akcijskog plana uz strategiju suzbijanja korupcije.

Predstavljen je rad Državnog ureda za reviziju, a predsjednica Vlade upozorila je tijela o važnosti brzog provođenja svih naputaka Državnog ureda za reviziju.

Predstavljen je i izvještaj "Treći krug evaluacije GRECO – Inkriminacije i financiranje političkih stranaka“, prema kojem je Hrvatska, sa 11 preporuka, među pet zemalja koje su dobile najmanje preporuka. Ukupno 19 zemalja završilo je treći evaluacijski krug.

Pet preporuka odnosi se na inkriminacije, a šest na financiranje političkih stranaka. U tom kontekstu, Kosor je predložila je da se izmijene zakoni vezani za financiranje političkih stranaka i nezavisnih lista.

U roku od deset dana osnovat će se radna skupina u koju će ući predstavnici ministarstava uprave, pravosuđa, financija te Državnog ureda za reviziju i Državnoga izbornog povjerenstva, a izradit će prijedlog zakona kojim bi se na jednom mjestu obuhvatilo ovo područje koje je zasad regulira šest zakona.

Komentara 28

PI
Pita
13:24 11.01.2010.

Prvo sto sam primjetio na ovoj slici je da nema kavice, sokova, kompjutora.......jos samo da se uklone ovi kriminalci sto sjede oko Premijerke i pomak je u pravom smjeru!!!

CE
cericzel
13:44 11.01.2010.

Najprije se slikaju, a onda je dernek. Pa pred jutro malo o antikorupcijskom planu..

ZD
Zdravek
13:24 11.01.2010.

tolko o borbi protiv korupcije jos nisu ni prijedloge za plan borbe napravili al glavno da se oni (u mislima) bore protiv korupcije

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije