Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ustavne promjene

Kosor i Milanović nasamo razgovarali o glasovanju dijaspore

milanović, kosor
Tomislav Miletić/Pixsell
VL
Autor
Nikola Sever Šeni
10.05.2010.
u 19:44

Novi je sastanak zakazan za idući tjedan, a u međuvremenu s detaljima mogućih rješenja neće izlaziti u javnost.

Premijerka Jadranka Kosor i šef oporbe Zoran Milanović sat i pol su u Vladi pregovarali o ustavnim promjenama, odnosno o načinu na koji bi trebalo urediti glasovanje dijaspore. Novi je sastanak zakazan za idući tjedan, a u međuvremenu s detaljima mogućih rješenja neće izlaziti u javnost.

- Uspješno smo se dogovorili. Bio je to dobar, konstruktivan razgovor, najbolji do sada - kazala je premijerka i nastavila:

- Ako budemo razgovarali i dogovarali se javno i preko medija, teško da ćemo se moći dogovoriti. Ne bi bilo dobro da javnost stekne dojam, jer to nije tako, da mi trgujemo i da na bilo koji način tražimo ustupke da jedan korak idemo naprijed, a onda dva natrag. Moramo se dogovoriti u realnim mogućnostima, vodeći računa o dosadašnjim prijedlozima.

- Novo je to da smo nakon dva i pol mjeseca šutnje konačno sjeli i razgovarali - istaknuo je predsjednik SDP-a.

Kosor i Milanović složili su se i oko toga da im bilo čije posredovanje, pa tako i ono predsjednika Josipovića, nije potrebno.

Kad su ustavne promjene na dnevnom redu zbog završetka pregovora, onda svatko treba uložiti maksimum napora, ustvrdila je premijerka te istaknula važnost da se izmjene naprave što je prije moguće jer "nekoliko zakona čeka i ne možemo ih pustiti u proceduru jer ovise o ustavnim promjenama".

Zoran Milanović istaknuo je kako je SDP-ov o glasovanju dijaspore poznat i da oni traže da se glasuje tamo gdje je hrvatska država, odnosno u diplomatskim predstavništvima.

- Nismo došli trgovati ljudima ni biračkim mjestima, naša načela su jasna i mislim da je sada na HDZ-u da u ovom vremenu koje je pred nama nađe prostora za kompromis - kazao je Milanović i zaključio:
- Za kompromis je potrebno dvoje, to znači da obje strane moraju u nekakvom kompromisu odstupiti od početnih stavova. SDP to radi već pola godine, sada je, mislim, vrijeme da i HDZ to malo više počne raditi.

Komentara 17

MM
Mladen Miletić
23:54 10.05.2010.

Kosor i Milanović nasamo razgovarali o glasovanju dijaspore, niti o seksu !

PG
praseca gripa
00:28 11.05.2010.

Ovo je tipicno pravljenje racuna bez krcmara. Tko su njih dvoje da odlucuju nasamo o ovako bitnim pitanjima? Ako se radi o \"dijaspori\",onda bi valjda u taj razgovor trebalo ukljucit i nekog i iz te dijaspore. Mislim da ovo nevo ne sluti na dobro!

Avatar Ivica6
Ivica6
21:13 10.05.2010.

Elita ponovo, u tajnosti, odlučuje kako dobro živjeti na račun hrvatskog naroda!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije