Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STANJE U DRŽAVI

Kosor: Hrvatska je u najtežem vremenu od Domovinskog rata

hdz (1)
Foto: Marija Lovrenc
1/3
26.03.2010.
u 21:16

Gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin (HDZ) zamolio je pak Vladu da u projektima ove godine ne zaboravi Slavoniju.

VIROVITICA – U Virovitici je proslavljena 20. obljetnica HDZ-a Virovitičko-podravske županije, a na proslavi je uz svoje uže suradnike slavila i premijerka Jadranka Kosor. Govoreći o stanju u zemlji ocijenila je da se Hrvatska trenutno nalazi u najtežoj situaciji nakon Domovinskog rata i naglasila da se zahvaljuje županijskom HDZ-u na bezrezervnoj podršci od početka njenog mandata i podršci u svim potezima koje Vlada čini za spas gospodarstva.

Teški rezovi
– Napravili smo teške rezove, no uspjeli smo isplatiti sve plaće i mirovine te ne dirati rodiljne naknade i doplatak za djecu. Mnogo smo se toga morali odreći, svaku smo odluku vagali pedeset puta, ali sam zato uvjerena da ćemo već krajem ove godine vidjeti svjetlo na kraju tunela i zato vam hvala na svemu što ste pritom žrtvovali – kazala je premijerka Jadranka Kosor, istaknuvši da je nakon kreditnih linija pomoći posrnulim poduzećima u vrijeme krize došao red na poduzeća koja su poslovnih problema imala i prije 2008. godine, a kojima će Vlada na sličan način pomoći ove godine.

Borba protiv korupcije u kojoj nema „nedodirljivih“ druga je važna zadaća Vlade za ovu godinu o koje su se uz premijerku dotaknuli i potpredsjednik sabora Vladimir Šeks te ministar financija Ivan Šuker. Dok je ministar Šuker istaknuo kako je glavna zadaća Vlade vratiti nadu i optimizam u javnosti, potpredsjednik Sabora Vladimir Šeks istaknuo je kako će u vremenu koje dolazi stranka imati nultu toleranciju prema korupciji.

Svatko će odgovarati
– Kada je riječ o ispitivanju zbog odgovornosti, onda nema riječi o političkom progonu, bez obzira o kome je riječ, na kojoj je funkciji i iz koje stranke dolazi. Svatko će odgovarati – zaključio je Vladimir Šeks.

Gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin (HDZ) zamolio je pak Vladu da u projektima ove godine ne zaboravi Slavoniju.

– Znamo da je kriza, ali nećemo šutjeti i mirno gledati dok se druge sredine razvijaju i stoga apeliram na vladu i ministarstva da zajednički što prije krenu u realizaciju projekta autoceste A-13 koja će prometno i gospodarski spasiti Slavoniju u ovo teško vrijeme – istaknuo je Kirin.

 

 

Ključne riječi

Komentara 26

Avatar Zagrebacki frenter
Zagrebacki frenter
15:01 03.04.2010.

Ma strpajte u Remetinec sve te budale koje vam prodavaju muda za bubrege! Kakva Kosor, kakav Seks, kakav Bebic... sve su to lopine koje gledaju svoje interese, a ne vase...

Avatar jura-100
jura-100
09:33 04.04.2010.

Hrvatska je u krizi??? Ma nije... to se Suzana samo šali...

OB
-obrisani-
07:57 27.03.2010.

Najgore tek dolazi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije