Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Premijerka u Rijeci

Kosor: Dva županijska HDZ-a raspustili smo da budemo još jači

kosor (1)
Foto: Goran Kovačić/Pixsell
1/7
11.05.2011.
u 14:21

Predsjednica Vlade i Branko Bačić stigli su na svečanost otvaranja studentskog restorana u kampusu na Trsatu

Premijerka Jadranka Kosor posjetila je danas Rijeku kako bi svečano otvorila zgradu studentskog restorana u kampusu Sveučilišta u Rijeci. Svoj je posjet iskoristila i za  sastanak s povjerenstvom županijskog HDZ-a, nakon što je nedavno Garija Capellija na čelu županijskog HDZ-a Primorsko-goranske županije zamijenio Josip Borić, državni tajnik u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture.

Nakon sastanka održanog iza zatvorenih vrata, premijerka Kosor je kazala kako je to bio njezin prijedlog, a sve u želji da ojačaju stranačke odluke. Potvrdila je da je odluka o raspuštanju dviju županijskih organizacija HDZ-a, u Primorsko-goranskoj i Splitsko-dalmatinskoj županiji, donesena jednoglasno na  Nacionalnom vijeću HDZ-a, a sve kako bi još jači, odlučniji i hrabriji išli na izbore te takvi nastavili borbu protiv korupcije, kriminala i nadalje upozoravali na sve nepravilnosti na koje, istaknula je Kosor, treba upozoravati svugdje, u svim strankama i na svim područjima.

– Učinili smo to javno, naša je odluka javna,  no naravno da sve razloge ne treba podastirati i objašnjavati, za razliku od nekih stranaka koje mijenjaju čelnike svojih stranaka, ali to ne čine javno – kazala je Kosor te još jednom ponovila kako je HDZ još jači, bolji i borbeniji za završetak pregovora, borbu protiv korupcije, o čemu se, potvrdila je, razgovaralo i na današnjem sastanku. Ispred sjedišta HDZ-a premijerku su čekali i predstavnici Foruma mladih SDP-a koje je zanimalo kada će konačno biti otvorena cesta D 404. Dobili su premijerkino obećanje da će to učiniti do kraja mjeseca.

Predsjednica Vlade stigla je na svečanost otvaranja studentskog restorana u kampusu na Trsatu u društvu Branka Bačića, ministra zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva. U zgradu restorana, čija je cijena 57 milijuna kuna, ugrađena je i 5 milijuna kuna vrijedna oprema, a u financiranju su uz Vladu, sudjelovali Grad Rijeka, Primorsko-goranska županija i Sveučilište u Rijeci.
– Sveučilište doživljava transformaciju, proces je to u koji treba investirati, a potrebno je promijeniti i model upravljanja i financiranja – kazao je na svečanosti otvaranja studentskog restorana  rektor riječkog Sveučilišta Pero Lučin koji je pozvao Vladu da učini sve kako bi se taj proces nastavio.
Premijerka je potvrdila da od gradnje novih kapaciteta u kampusu neće odustati. Idući je korak gradnja smještajnih objekata. Premijerka je kazala kako je kroz resorno ministarstvo izdvojeno više od 22 milijuna kuna za subvencioniranje prehrane studenata, smještaj u domove i privatni smještaj. Studentima je pak poručila da je učenje i ulaganje u sebe iznimno važno jer je znanje bogatstvo koje se ni s čim ne može mjeriti.

– Uvijek su nam na umu mladi ljudi, a ulazak u EU otvara novu perspektivu – kazala je Kosor napominjući kako bez obrazovanih ljudi i pregovarača pregovore ne bismo uspješno završili. Posjet Rijeci iskoristila je kako bi još jednom podsjetila da je Vlada u posljednje dvije godine na području Primorsko-goranske županije uložila 4 milijarde i 300 milijuna kuna.

Ključne riječi

Komentara 64

OB
-obrisani-
15:06 11.05.2011.

Najveći zločinci prema svom narodu od stoljeća sedmog.

PG
praseca gripa
15:12 11.05.2011.

Ovo je najgluplja recenica koju sam cula u zadnje vrijeme. Neka mi netko pametan objasni,kako se moze postat jaci ako ga se skrese,razbuca,rastjera...?

XY
xyzeeee
07:57 13.05.2011.

Sa ovim na glavi izledaju kao svemirci nije ni čudo što vode državu kao da su pali sa svemira

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije