Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
udomljava se

Kora traži dom u kojem će ostarjeti, u kojem i za nju ima jedna dekica

Foto: Privatni album
1/7
21.05.2023.
u 09:00

Svaki pas zaslužuje lijepu starost uz čovjeka koji će se brinuti za njega, ističe Cro Cop. Koru su dva puta ostavili, zato još više zaslužuje dom iako ima deset godina, crna je i nema oko

Deseta joj je godina i vjerojatno se više i ne sjeća kako je imati svoj dom. A svaki ga pas zaslužuje, Kora posebno. Jer svašta je proživjela i preživjela, ostavljali su je i napuštali oni koje je najviše voljela. I nije ni čudno da je zbog svega u nekim situacijama pogrešno reagirala. Prijetila joj je i eutanazija, no spasila ju je zagrebačka Udruga za zaštitu životinja Sedma od devet.

– Svašta smo nas dvije prošle, a kad je zadnji put ostavljena, kucala sam na brojna vrata. Otvorila su mi se samo jedna, Koru sam smjestila u hotel i ona je sada super pas jer s njom radi čovjek koji zna kako je zaštititi od nje same. A imala je velike probleme jer očito je od veselog i zaigranog psa postala pas koji ne voli druge pse u svom osobnom prostoru. No, sve je to iza nje, Kora sada normalno funkcionira i s drugim psima, ali za nju svejedno tražimo obitelj u kojoj bi bila jedini pas – kaže Petra Puvača iz Udruge. Dodaje kako je napravila sve što je mogla i znala, a već dvije godine strahuje hoće li uspjeti pokriti troškove Korina boravka u hotelu i trenera koji radi s njom. Pokušava joj pronaći dom, a do tada osigurati ono najvažnije – život. Jer Korin život doslovno ovisi o Petrinoj sposobnosti da svaki mjesec osigura novac.

A sve je počelo 2015., te godine stafordica Kora ostavljena je na nasipu upravo u vrijeme kad su njezini štenci počeli dolaziti na svijet. Imala je samo dvije godine. Udruga se pobrinula i za nju i za njezino potomstvo. Nakon socijalizacije hrabra mama pronašla je dom i sve je izgledalo kao početak jedne divne priče. Živjela je u stanu, bila je pas za poželjeti. Njezini udomitelji, bračni par s dvoje manje djece, imali su još jednog psa i zeca. No, Korin sretan život nije dugo trajao, njezini vlasnici rastali su se, a ona je ostala kod muškog člana obitelji. Sve dok je jednog dana nisu pronašli zavezanu za ogradu u psećem parku, njezin vlasnik nije ju više htio. Završila je u skloništu za životinje u Dumovcu, a Petra ju je preuzela kad je za sve doznala.

– Vratila sam je kod čuvalice, no tada su se javili problemi jer Kora nije podnosila druge pse. Ne znamo što joj se dogodilo i što je bio razlog takvog ponašanja. Uz to smo otkrili i da ima glaukom, očito je trpjela strašne bolove. Oko je operirano, a sve druge probleme nismo mogli sami riješiti – govori nam Petra. Kaže, u posljednje dvije godine Kora se nikome nije svidjela da je poželi udomiti. Imala je samo jedan poziv, a glas s druge strane upitao je: "A je ti ono prodaješ pitbulla?"

Ne krije Petra da Kora zbog svega što je u životu prošla nije najlakši pas, ali mora postojati netko i za nju jer čemu sve ovo što su do sada napravili? Mora, kaže, postojati netko tko zna što je staford i kakvo "sranje" može napraviti, ali i koliku ljubav može dati. Mora postojati netko tko shvaća da s njom treba raditi i neće odustati, netko tko će joj napokon dati stabilnost do kraja njena života, kod koga će konačno spavati pod dekicom, ušuškana kao voljeni kućni ljubimac. Jer Kora nije ništa kriva, sigurno nije željela da je dva puta ostave, sigurno nije željela da se njezina obitelj raziđe. I upravo zbog svega što joj se dogodilo još više zaslužuje dom iako ima deset godina, crna je i nema oko.

S Korom se u hotelu Alpha-Dog družio i Mirko Filipović, svima poznat i po akcijama u kojima je pomogao brojnim psima i pronalazio im novi dom. Vodio je Koru u šetnju i igrao se s njom, a posebno ističe plemenitost pomaganja starijim psima.

– Svaki pas zaslužuje lijepu starost uz čovjeka koji će se brinuti za njega. Osim toga, ne postoji problem koji se uz malo truda ne može riješiti – poručuje Cro Cop.

Koru možete upoznati u Zagrebu, družiti se s njom, prošetati je, a možete i pomoći udruzi Sedma od devet u troškovima njezina smještaja uplatom na HR0623400091110595995. Sve informacije pronaći ćete na Facebook stranici udruge. A na 091/79-60-530 doznat ćete kako Koru možete udomiti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije