Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vukovar

Koordinacija protiv Pupovca: Uvrijedili ste i Srbe, ni Božić vam nije svet

Milorad Pupovac
Foto: Duško Jaramaz/Pixsell
07.01.2016.
u 14:58

U tekstu priopćenja Šoljić je Pupovca pozvao i "na ljudski i civilizirani razgovor kako bi mu objasnio da ni u jednoj riječi nije u pravu“.

U povodu tradicionalnog božićnog domjenka u Srpskom narodnom vijeću, kada je upriličen i performans tijekom kojega su razbijene i dvojezične ploče, priopćenjem za javnost oglasila se i Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada osuđujući "bezočnu bahatost i bezobzirnost onih kojima ni proslava vlastitog blagdana nije sveta“.

– Posebno želimo naglasiti kako je sramotno da na  primanju u SNV Milorad Pupovac i njegova svita, performansom u kojem su razbijajući 11 dvojezičnih ploča, različitih citata, pokazali koliko cijene i poštuju Hrvatsku i hrvatske branitelje te ovim činom „napali na  demokraciju, slobodu, pravo na vjeru, Boga, mir i normalan život", stoji u priopćenju Koordinacije koje potpisuje predsjednik Franjo Šoljić.

U tekstu priopćenja Šoljić je Pupovca pozvao i "na ljudski i civilizirani razgovor kako bi mu objasnio da ni u jednoj riječi nije u pravu“.

– Cijelo vrijeme pozivate na jedinstvo i zajedništvo, ne s jednom figom u džepu nego s obadvije. Koliko puta do sada ste pokušali riješiti razdvojenost dječjih vrtića,osnovnih i srednjih škola iako je moratorij na školstvo istekao još 2003.? Mi još uvijek tražimo 293 nestale osobe. Je li moguće da nitko od živućih Srba s područja Vukovara ne zna gdje su? Tražili ste i dobili moratorij da ne služite hrvatsku vojsku, zar s ovim i ovakvim načinom vi ne radite getoizaciju i razdvajanje naroda – pita Šoljić.

Dodao je i kako je performansom u SNV i podrškom Zoranu Milanoviću čelnik SDSS-a pokazao koliko nije u stanju priznati poraz te da je samim performansom vjernike pravoslavne vjeroispovijesti ponizio, uvrijedio te pokazao dai kako mu ništa nije sveto, pa ni sam Božić.

>> Nakon Vrdoljaka, Orešković traži potporu i Lorencina

Komentara 204

ST
Stipan
15:15 07.01.2016.

Pupovac iz Ceranja u Općini Benkovac i svi njegovi pravoslavci nikad nisu trpili Hrvate niti onda , niti danas. Oni su uvijek živjeli u nekom paralelnom svijetu , i onda i danas.

Avatar kravata
kravata
15:10 07.01.2016.

Svi oni koji su prisustvovali trebaju se pitat koga vise boli tu rabijenu plocu ili familije koje su godinam trazile svoje najmilije i koje jos i danas treze.

Avatar emilsalis
emilsalis
15:07 07.01.2016.

Dosadio je i bogu i drzavi....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije