Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GOVOR MRŽNJE?

Kontroverzna riječka HDZ-ovka Ivona Milinović izbačena iz stranke

Ivona Milinović
Foto: Goran Kovacic/pixsell
1/2
08.12.2019.
u 13:35

Kasnije objašnjavala da se nespretno izrazila

Odlukom Časnog suda primorsko-goranskog HDZ-a, riječka HDZ-ovka Ivona Milinović isključena je iz stranke zbog nedavnih šovinističkih izjava o Srbima i vrbama. Kako je prvi javio Novi list, časni sud odluku o izbacivanju Ivone Milinović iz stranke donio je jednoglasno.

Kontroverzna gradska vijećnica, koja je bila predsjednica gradskog Odbora za manjine, ali je zbog ovog slučaja dala ostavku na tu dužnost, tijekom gostovanja u podcastu Velebit iznijela je niz šokantnih tvrdnji na račun srpske manjine.

-Ako ćemo biti baš bezobrazni, ljudi trebaju znati da u Rijeci postoji 6,5 posto Srba. Dakle, nama ne trebaju nikakve vrbe. Možda po nekim drugim selima u Dalmaciji gdje ih ima 30-40 posto, kazala je u podcastu Velebit u jednom trenutku Milinović, pokušavajući objasniti navijačku pjesmu Torcide; Šugava Rijeko, smrdljivi grade / Pobit ću pola tvoje Armade / Šugava Rijeko, puna si Srba / Ne brini, Rijeko, ima još vrba.

Stvarno je neprimjereno pjevati takve pjesme i davati Pupovcu argument da sutradan plače, evo su Hrvati fašisti, kazala je, nakon čega je uslijedila izjava koja predstavlja eklatantan primjer govora mržnje, koju je ubrzo osudio i riječki HDZ, navodeći da njezino medijsko gostovanje nije bilo koordinirano s HDZ-om i da će stranačka tijela slučaj raspraviti i donijeti odluku o pokretanju stegovnih mjera.

Milinović je kasnije objašnjavala da se nespretno izrazila i da se nije radilo o govoru mržnje prema Srbima, nego da je ljutita na Torcidu jer vrijeđa Riječane. Ivona Milinović, koja nije očekivala izbacivanje iz stranke, nije odgovarala na naše telefonske pozive, pa tako u ovom trenutku nije jasno hoće li stranci vratiti vijećnički mandat. Sudeći po njezinim ranijim izjavama i objavama na Facebooku, u kojem je poručivala da nema predaje, malo je vjerojatno da će se to dogoditi. 

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar Gab Dissenter
Gab Dissenter
14:36 08.12.2019.

Kontroverzna? Valjda HDZ-ovka koja bi trebala biti u toj briselskoj cuckservative stranci. HDZ-ov bot...

Avatar Časnik2
Časnik2
14:12 08.12.2019.

...kaj sad pa žemska veli kak većina "partijaša" i misli?????!! Živeli jarani!

GR
gragakarlovac
14:41 08.12.2019.

Sloboda govora itekako postoji u svijetu! Sad, ako tvoje mišljenje ne ide u skladu sa poslodavcem, na to moraš biti spreman. Tim imaš slobodu, i drugi imaju slobodu da te ne moraju više slušati!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije