Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DUŠEVNA BOL

Vinkovački branitelj tužio Milorada Pupovca za govor mržnje, traži nadoknadu od 50.000 kuna

Stjepan Sertić ispred Općinskog suda u Vinkovcima
Foto: Novosti
1/2
30.08.2019.
u 12:48

- Zbog govora mržnje i iznošenja laži o Domovinskom ratu i neistinitih tvrdnji u kojima Republiku Hrvatsku uspoređuje sa zloglasnom NDH, osjećam se loše, ne mogu normalno funkcionirati, izjavio je vinkovački profesor

Vinkovački profesor kineziologije Stjepan Sertić, koji je i hrvatski branitelj, podnio je na općinskom sudu u Vinkovcima tužbu protiv predsjednika SDSS-a i saborskog zastupnika Milorada Pupovca zbog nanošenja duševnih boli zbog kojih se proteklih dana nalazi u teškom psihičkom stanju. 

Sertić, koji za sebe kaže kako nije član niti jedne političke stranke, pojašnjava kako mu se zdravstveno stanje pogoršalo jer „Pupovac svojim svakodnevnim javnim istupima u medijima, govorom mržnje, pozivanjem na podjele među građanima Republike Hrvatske, iznošenjem neistina o Domovinskom ratu i hrvatskim braniteljima, čini veliku štetu Hrvatskoj i Hrvatima“.

Ističe i kako ga posebno smetaju posljednje izjave Pupovca kada je rekao da je Hrvatska faktor nestabilnosti na području jugoistoka Europe kao i radi činjenice što je suvremenu Hrvatsku uspoređuje s režimom NDH.

Foto: Patrik Maček/Pixsell

- Gospodin Pupovac je kao saborski zastupnik u Saboru Republike Hrvatske prisegnuo da će poštivati njezin Ustav i zakone i pridonositi boljitku svih njezinih građana, bez obzira na vjeroispovijest i nacionalnost i da će Hrvatsku u svijetu predstavljati kao samostalnu i suverenu državu, što on ne čini, već svojim političkim djelovanjem širi mržnju među građanima, vrijeđa Domovinski rat, hrvatske branitelje i sve svoje neistomišljenike. Zbog govora mržnje i iznošenja laži o Domovinskom ratu i neistinitih tvrdnji u kojima Republiku Hrvatsku uspoređuje sa zloglasnom NDH, osjećam se loše, ne mogu normalno funkcionirati, razdražljiv sam, osjećam se poniženo i rastreseno, patim od nesanice. Zbog svega gore navedenoga gospodin Pupovac je povrijedio i moju osobnost, sukladno čl. 1048 Zakona o obveznim odnosima i stoga sam ga odlučio tužiti, rekao je Sertić koji od Pupovca traži naknadu štete od 50.000 kuna, prenose Novosti.hr.

Najavio je i da će novac, ako sud presudi u njegovu korist, donirati vinkovaačkoj Udruzi osoba s invaliditetom „Bubamara“. Najavljuje kako se za slične korake spremaju još neki branitelji kao i braniteljske udruge.

Kaže i kako je radi svega morao posjetiti i liječnika od kojega je dobio uputnicu za prijem na psihijatrijski tretman.
 

Komentara 34

BO
boris
13:07 30.08.2019.

nadam se da ovakva vlada gubi i da plenkovic ode u zaborav

DU
Deleted user
13:06 30.08.2019.

U teškom psihičkom stanju😂

Avatar maskarada
maskarada
14:01 30.08.2019.

I ja ću tužiti t-Com za duševne stresove jer mi šalju račune za uređaje koje nisam uzela...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije