Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
spalila goste u Karlovcu

Konobarica koja je palila šank puštena na slobodu: Državno odvjetništvo objavilo detalje istrage

Foto: Snježana Bičak
1/5
26.03.2024.
u 14:15

Vlasnik Gordan Fancev u nedjelju je objavio da se klub Monaco zauvijek zatvara nakon što je 12 godina bio mjesto noćnog provoda mladih Karlovčana

Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu ispitalo je 23-godišnju konobaricu koja je u noći na nedjelju u noćnom klubu Monaco u Karlovcu zapalila šank, a onda i goste kluba. Pritom je lakše i teže ozljede zadobilo sedmero gostiju, od čega su dvije djevojke zadržane u Općoj bolnici Karlovac jer su opekline bile velike. 

"Po primitku kaznene prijave PP Karlovac s ispostavom Vojnić, proveli smo dokaznu radnju prvog ispitivanja državljanke Republike Hrvatske (2001.) zbog osnovane sumnje na počinjenje teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti iz članka 222. stavka 3. u svezi s člankom 215., stavkom 1. i 3. Kaznenog zakona. Naime, postoji osnovana sumnja da je osumnjičena 23-godišnjakinja 24. ožujka 2024. u noćnom klubu na području Karlovca kao konobarica u prostoru šanka prolijevala po plohi šanka alkoholno piće te ga palila, lakomisleno smatrajući da do štetnih posljedica neće doći, pri čemu je plamen zahvatio više posjetitelja tog kluba te su četiri osobe zadobile teške tjelesne ozljede dok su tri osobe lakše ozlijeđene", navode detalje istrage u ODO Karlovac. Dodaju da su nakon ispitivanja osumnjičenice naložili pritvorskom nadzorniku Policijske uprave karlovačke puštanje osumnjičenice na slobodu s obzirom na to da se nisu ispunile pretpostavke za određivanje istražnog zatvora propisane člankom 123. stavkom 1. Zakona o kaznenom postupku.

– Ne postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bijega, na opasnost od utjecaja na svjedoke i na opasnost od ponavljanja djela niti je riječ o kaznenom djelu za koje je propisana kazna dugotrajnog zatvora. Državno odvjetništvo u daljnjem tijeku postupka nastavit će, u sklopu svoje nadležnosti, s provođenjem radnji radi utvrđivanja svih okolnosti događaja – naveli su danas iz Općinskog državnog odvjetništva u Karlovcu.

Podsjetimo, sve se dogodilo u noći na nedjelju, policija i hitna odmah su izišle na teren, a gostima noćnog kluba već su pomagali konobari i vlasnik Gordan Fancev koji je u nedjelju objavio da se klub Monaco zauvijek zatvara nakon tog incidenta nakon što je 12 godina bio mjesto noćnog provoda mladih Karlovčana. Izrazio je žaljenje zbog situacije i ponudio pomoć svima koji su ozlijeđeni ili pretrpjeli neku materijalnu štetu. 

Ključne riječi

Komentara 6

NO
Nordik
14:26 26.03.2024.

Pijandure gaze i ubijaju po cestama i nisu ni dirnuti. Konobarice su problem, odmah zatvoriti.

ST
stomiovotreba
15:31 26.03.2024.

Razumna odluka

NE
NervozniPoštar
15:14 26.03.2024.

Hrvatsko krivosuđe, između ostalog, pronalazi za kaznena djela svakakva bizarna opravdanja. Neznanje ne opravdava. Uskoro nitko više neće za ništa odgovarati jer "nije znao", "nije imao loše namjere", "bio je lakomislen", "imao je problema u obitelji", "imao je loš dan", "puhalo je jugo" itd.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije