Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vrijedna investicija

Konačno raspisan natječaj za gradnju mosta Čiovo - kopno

čiovo
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
19.08.2014.
u 13:15

Riječ je o investiciji od 32 milijuna eura u tri faze izgradnje mosta i pristupnih cesta

Republika Hrvatska konačno je raspisala natječaj za gradnju novog mosta kopno-otok Čiovo. Riječ je o investiciji od 32 milijuna eura u tri faze izgradnje mosta i pristupnih cesta, a rok nadmetanja u postupku javne nabave je početak listopada.

Izgradnjom mosta omogućit će se bolja povezanost otoka Čiova s kopnom, poboljšat će se veza sa splitskom zračnom lukom te obližnjim autocestovnim čvorištima te razriješiti problem velike prometne zagušenosti postojećeg mosta, a koja ugrožava zaštićenu povijesnu jezgru grada Trogira. Također, projektom će se povećat sigurnost prometa i skratiti vrijeme putovanja.

Ovaj projekt prvi je veći projekt Hrvatskih cesta koji će se financirati iz fondova Europske unije, priopćeno je iz Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.

>>Uskoro gradnja četiriju mostova: pelješkog, čiovskog, gradiškog i cetinskog

>>Josipović: Gradnja mosta Čiovo – kopno izvrsna je vijest!

>>Grčić: Od sada ćemo vas bombardirati projektima

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije