Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODJECI Nakon našeg napisa o strahu u Ulici J. Novosela

Komunalna i građevinska odradile svoj posao u Poznanovcu

18.12.2008.
u 15:52

Nakon što smo u rujnu pisali o velikom problemu stanara Ulice Josipa Novosela u Poznanovcu, ali i brojnih drugih ulica u kojima se nalaze zapuštena imanja, na konkretnom primjeru stanje se potpuno promijenilo.

Leglo životinja
Nakon našeg napisa u novinama ovo je imanje uređeno, a da bi se to napravilo, posla su imali i komunalni redari i građevinska inspekcija.

– Važno je da se pokrenulo s mrtve točke. Problem naslijeđenih starih kuća i okućnica, koji nije više bio samo imovinsko-pravni nego i sigurnosni, napokon se počeo rješavati. To niti inspekciju niti Općinu nije mnogo stajalo, ali smo sada barem malo mirniji. Naime, nadamo se da se neće na ovom stati, nego će se ovo imanje, kao i sva druga, na kojima nitko ne živi, održavati i dalje – nadaju se mještani te ulice i svi oni koji prolaze pokraj bilo kojeg napuštenog i zapuštenog imanja.

Podsjećamo, samo radi primjera, pisali smo o zgradama i okućnici u Ulici Josipa Novosela u koje se zbog raslinja nije mogla ni proviriti, a nitko to nije niti pokušavao jer je na cesti već bilo mnogo pregaženih štakora i zmija.

Zmije su već dolazile i u susjedne podrume i kuće, a susjedi su strahovali da je to zaraslo područje leglo tko zna kakvih opasnih životinja.

Zbog zgrade uz prometnicu koja se urušavala, pješaci su prolazili sa strahom, a djecu u školu vodili su roditelji ili djedovi i bake koji su hrabro kraj obraslih zgrada hodali sa štapovima kako bi mogli sebe i djecu obraniti od iznenadnih neugodnih životinja koje su iskakale iz dvorišta.

Zbog svega stanovnici su Ulicu Josipa Novosela nazvali – ulicom straha.

Krčenje raslinja
Kako bi se ovaj veliki problem riješio, bilo je dovoljno da se novinari poigraju tužibabe. Odmah nakon što je prijavljen ovaj slučaj, jer su prema zakonu vlasnici dužni svoja dvorišta održavati urednim, izdano je rješenje koje je vlasnika ili više njih obvezalo na krčenje i obrezivanje preraslog raslinja.

Uz to, zbog bojazni da bi se doista jedna od zgrada mogla srušiti pozvana je i građevinska inspekcija koja je naredila sanaciju zgrade. Tako su sada zamijenjene stare grede, koje su prijetile urušavanjem krova, a udubine su popunjene ciglom.


Čišćenje raslinja

Zbog zgrade uz prometnicu koja se urušavala, pješaci su prolazili u strahu, a djecu u školu vodili su roditelji koji su hrabro pokraj obraslih zgrada hodali sa štapovima kako bi mogli sebe i djecu obraniti od iznenadnih neugodnih životinja, koje su iskakale iz dvorišta. Sve je raslinje podrezano i osim sigurnosti za mještane, to imanje više nije zapreka pogledu koji, uz to, više nije tako ružan. – Najveća je sreća što se sve uspjelo napraviti prije nego je netko stradao. Bojali smo se da će se upravo to čekati, ali, eto, uz malo truda i minimalno novca svi lakše dišemo – kažu ipak zadovoljni mještani.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije