Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MILENA ZAJOVIĆ
Povratak na članak

Komesar za šund Filip Zoričić štiti Pulu od cajki, a devastacija obale mu ne smeta

Zanimljivo je pritom da ovo nije prva pulska zabrana – prije dvadesetak godina, vladajuća Lista za Pulu donijela je odredbu kojom je zabranila održavanje techno partyja i sličnih manifestacija, navodno zbog droge i buke, a 2008. godine grad je odbio dati suglasnost za održavanje Thompsonova koncerta u pulskoj Areni.

Komentari 22

DU
Deleted user
15:01 24.02.2023.

Očekivah pokoji argument kontra zabrane , jer tako je tekst sročen, ali ničega u članku ne bje . (Osim neprimjerenog prišivanja "komesar za šund" pulskom gradonačelniku.)

VL
PB
pb1520
15:08 24.02.2023.

Za desavatciju obale pitajte našrkanog župana jer je to u njegovoj nadležnosti. Grad ne izdaje dozvole niti se bavi nelegalnom gradnjom nakon prijave. A i danas je svatko "novinar"

VL
KA
kajinx
15:26 24.02.2023.

Milena, ambasador za turbo cajke, komesar te dirnuo u žicu! Ako ti je stalo do te vrste muzičke umjetnosti, znaš gdje trebaš otići.

VL
Avatar Moodleen
Moodleen
15:17 24.02.2023.

Jako važno za civilizaciju kaj misli nekakva mileva... ko i čitava hartija. Zapadnoturski geni se ne mogu promijeniti. Ni popraviti. A koga zanima ovakva glazba, rješenje je jednostavno: autobusni kolodvor, karta u jednom smjeru i pravac otadžbina.

VL
Avatar spin
spin
15:35 24.02.2023.

Konačno se u nečemu mogu složiti s predstavnicima istrijanske lokalne vlasti, čiji su prethodnici ovaj hrvatski dragulj - Istru, gotovo u potpunosti srbizirali i cajkizirali. Thompson ne može, a cajke su im dobrodošle.

VL
Avatar Adminjetrica
Adminjetrica
15:33 24.02.2023.

Nije ni tebi lako, propala ti omiljena zabava.

VL
FA
Fake
16:05 24.02.2023.

Zajovićka, tebi kao krivo što je Thompsonu zabranjen nastup,hahahahaha.Muka je tebi što su cajke zabranjene.

VL
PE
Pentagon
16:47 24.02.2023.

Tvrtka Hiljdarka, muzika Turbo-folk. Naziv tvrtke i vrsta muzika sve govore. Bljak. Bolje da Tisućica organizira koncert u znak sjećanja na Massima.

VL
DU
Deleted user
15:31 24.02.2023.

Stvarno je Zoričić, u ovu godinu dana kriv za devastaciju obale! IDS, a posebice Župan(i) i županija nisu ništa krivi.

VL
DU
Deleted user
15:03 24.02.2023.

Zabrana Thompsonu se već može prihvatiti... je li? Licemjerje na kvadrat.... Protiv sam svih zabrana... bez iznimke... gradonačelnik ne može izigravati arbitra u ovakvim stvarima jer to vodi u potpuni kaos u kojemu će svi izigravati arbitre i zabranjivati sve kako se kome prohtije.... Inače, kritika tipa: osoba x radi nešto... a ne smeta mu ... nešto drugo... je vrlo loš argument. Što bi rekli Englezi - whataboutism i treba ga izbjegavati ako se želi biti ozbiljno shvaćen.

VL
BE
Berri
16:19 24.02.2023.

Prvo ne vjerujem da je gradonačelnik Pule bilo koga nazvao srpskim smećem, jer to ne bi napravio ni Kerum u najboljima danima, već bi rekao jugo-šund ili nešto tako. Drugo, ovaj organizator Mario Cindori laprda o tome da mu je preko telefona gradonačelnik zvučao kao alkoholizirana osoba, što je subjektivna procjena. Treće, ovi su organizirali koncert da su uplatili neki predujam za zakup dvorane, ali nisu ishodili dozvolu što su dvije različite stvari. Mislim da je ovdje riječ o šarlatanima iz tvrtke Hiljadarka, koji su naivcima iz regiona uzeli novac za koncert.

VL
Avatar Adminjetrica
Adminjetrica
16:19 24.02.2023.

Evo i malo istine što je gradonacelnik napisao u poruci odvjetniku turbo folkaša: "Poštovani, hvala Vam na poruci Točno je da sam ja odlučio, jer ne dozvoljavam takvu vrstu glazbe u javnom prostoru. Mi smo grad na zapadu, na Mediteranuu s jasnim glazbenim identitetom. Jednostavno to ne priliči. Ja nisam imao nikakva saznanja iz Pula Sporta, nego sam saznao s društvenih mreža. Vi éete dalje procjeniti što i kako s pravne strane. Srdačno! 15:45"

VL
BL
blackeder2022
17:11 24.02.2023.

Bravo majstore,cajke non passaran!

VL
ME
Melkiorr
17:54 24.02.2023.

Velemajstorski novinarski uradak u kojem piše jedino: Thompson - ne, a cajke - šteta što - ne! + Ajmo sada naći nešto, makar što, protiv gradonačelnika.

VL
BE
Berri
16:25 24.02.2023.

Tvrtka Hiljadarka je naivcima iz Pule i okolice uzela lovu za ulaznice, a nisu imali sve suglasnosti za održavanje koncerta. To su isto napravili i naivcima iz Osijeka. tko pažljivo čita vidi da tvrtka Hiljadarka lovi u mutnom i da prodaje karte za koncerte koji se iz ovog ili onog razloga ne mogu organizirati. Kao da ja osnujem tvrtku, zakupim dvoranu Skenderija u Sarajevu za sajam hrvatskih proizvoda, a tek naknadno prijavim da će to biti sajam pršuta!!! I onda tražim od gradonačelnika Sarajeva novac za izgubljenu zaradu jer u Sarajevu sigurno neće dopustiti sajam pršuta.

VL
ZI
zinegoid
09:47 25.02.2023.

ovo što je napravio nije fer prema *etničkom pomlatku koji je najavio okupljanje i proslavu *uske agresije

VL
ČE
četvrti
20:57 26.02.2023.

I ovaj tekst je još jedan dokaz da je gradonačelnik Zoričić potpuno u pravu. Uostalom, sjećate li se onih silnih tekstova gđe Zajović u kojima je svojedobno osuđivala zabranu Thompsonova koncerta u Puli. Tada su, kao i danas, reagirali, i, i Šajeta, i Boris Jokić, i Benčić, i brojni, brojni drugi. Kako se ne sjećate?

VL
Avatar Tombstone
Tombstone
16:16 24.02.2023.

Slazem se da takva "glazba" nije primjerena jadranskom tisucljetnom gradu, ali tesko je nekome tko tako nesto voli objasniti da je to smece. I sam smatram da jest, nikad u zivotu nista slicno nisam slusao ako bas nisam morao kao na primjer u JNA, ali znam da svaka zabrana donosi samo revolt I jos vece podijele u Hrvatskom drustvu. A to je zadnje sto Hrvatskoj sada treba.

VL
SL
slavenZadravec
19:27 24.02.2023.

Zabranjivati koncert zato što "tako nešto ne spada ovdje"??!? Pretpostavljam da bi se taj čovjek užasnuo glazbenom ponudom u svakom zapadnom gradu.

VL
GA
galico
15:16 24.02.2023.

Duško Kuliš je Hrvat a iza investicije u Lungomare za kojeg je ovaj lik gurao je srpski tajkun Šolak..Nije mu smetao srpski investitor. Niti lud ne bih slušao taj šund, ali ako postoji potražnja ovo je samozavaravanje koje će bititi kontra produktivno te iz inata može polučiti kontraefekt AKo nema govora mržnje nema razloga za zabranu...

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.