Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AFERA HGK-REMORKER

Komerički opet ispitan. Iskazivao što su Vidošević i Z. Peternel znali o spornim ugovorima

Zagreb: Nadan Vidošević na Županijskom sudu iznosi svoju obranu
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/3
06.10.2021.
u 15:46

Pojašnjavajući neke ugovore koji su mu predočeni, Komerički je tako kazao da su Vidošević i Z. Peternel  znali da cijena od 1,4 milijuna kuna ne pokriva samo radove pokrivene ugovorom već i poslove koje su trebale odraditi neke druge tvrtke

Davor Komerički svojevremeno je bio optužen u aferi HGK - Remorker. No odlučio je priznati krivnju i nagoditi  se s USKOK-om, pa je  na suđenju Nadanu Vidoševiću i ostalima optuženima za izvlačenje novca iz HGK, od optuženika postao svjedok. U nekoliko navrata ranije opisivao  je što je i po čijem  nalogu radio, a u jednom do svojih  svjedočkih iskaza, naveo je i da je  sve počelo 2007., kada mu je, kako je kazao,  Vidošević rekao da se na godišnjem nivou treba oprati oko milijun eura.

-  Ja bih Premilovcu rekao koja će od mojih tvrtki dobiti određeni posao, a on se tome prilagođavao. Novac mi je predavao najčešće na parkingu ispred svoje zgrade, a ja sam novac onda nosio Vidoševiću. Ako nije bilo njega, ostavljao sam ga kod Z. Peternel -  iskazivao je prije koju godinu Komerički.

Vidošević je to sve negirao, a nakon što je bivši šef HGK u ožujku iznio svoju obranu, Komerički  je neki dan ponovo sjeo na klupu za svjedoke zagrebačkog Županijskog suda i to kako bi bio dopunski ispitan. Predočavani su mu razni ugovori između njegovih tvrtki i HGK,   a on je pojašnjavao tko je za što znao, odnosno tko je što plaćao te koji su ugovori odrađeni, a koji ne. Pojašnjavajući neke ugovore koji su mu predočeni, Komerički je tako kazao da su Vidošević i Z. Peternel  znali da cijena od 1,4 milijuna kuna ne pokriva samo radove pokrivene ugovorom već i poslove koje su trebale odraditi neke druge tvrtke. Kazao je da su to Vidošević i Z. Peternel znali jer su s njim dogovorili da tako napravi.

- Nismo oko toga imali posebne sastanke. Vidošević je samo rekao Z. Peternel i meni da tako napravimo - pojašnjavao je Komerički.

Kako je sada govorio neke stvari o kojima ranije nije iskazivao, poput toga da su Vidošević i Z. Peternel znali za neka plaćanja, čak i kada su bila dvostruka, njihove obrane su prigovorile istinitosti njegovog iskaza. 

Komentara 5

SE
serafin002
16:28 06.10.2021.

Dovoljno ima materijala da se lopini vidoševiću orreže najveća moguća kazna i to što prije. Kome koristi ovo natezanje, to je veća nepravda i zločin od onog što je činio vidošević i slični.

HI
hiohio
15:54 06.10.2021.

Šta je ta lopina još na slobodi?

TA
Tackrla
16:30 06.10.2021.

I onda suci, dorh i ostali zahtjevaju postovanje? Leglo korumpiranih besramnih parazita koje suđenja razvlaci desetljecima dok sve ne ode u zastaru

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije