Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Istraživanje

Kolindi Grabar-Kitarović sve se više topi prednost, Milanović joj puše za vratom

Kolinda Grabar-Kitarović, Zoran Milanović i Miroslav Škoro
Foto: Armin Durgut/Davor Javorović/Duško Jaramaz/PIXSELL
1/4
21.09.2019.
u 19:23

U četiri mjeseca Kolinda Grabar-Kitarović izgubila je 6,17 postotnih bodova, gotovo isto toliko napredovao je Zoran Milanović, za 6,27

Da se ovoga vikenda održava prvi krug predsjedničkih izbora, Kolinda Grabar-Kitarović osvojila bi 28,5 posto glasova, Zoran Milanović 24,8 posto, a Miroslav Škoro 18,2 posto. Pokazuje to istraživanje HRejting provedeno za HRT.

Iako promjene u poretku prvih troje kandidata nema, topi se prednost aktualne predsjednice. Mislav Kolakušić je pak na četvrtom je mjestu s 8,6 posto glasova ovaj mjesec.

Od 2% do 4% glasova dobivaju tri potencijalna kandidata Dejan Kovač 3,2%, Ivan Pernar 2,7%, Dalija Orešković 2,6%. Vlahu Orepića bi izabralo 1,3% birača, a Katarinu Peović i Tomislava Panenića 0,5 posto.

U četiri mjeseca Kolinda Grabar-Kitarović izgubila je 6,17 postotnih bodova, gotovo isto toliko napredovao je Zoran Milanović, za 6,27. Razlika između njih dvoje u svibnju je iznosila malo više od 16 postotnih bodova, sad je manja od četiri. Najveći napredak ostvario je Miroslav Škoro, potpora birača tom kandidatu veća je za 8,86 postotnih bodova. Prednost Kolinde Grabar-Kitarović u odnosu na Škoru smanjila se s više od 25 postotnih bodova, na oko deset. Od ostalih kandidata velik pad popularnosti doživjela je Dalija Orešković sa 6,71, na 2,62 posto.

Birači HDZ-a svoje bi glasove većim dijelom dali Kolindi Grabar-Kitarović, a tako bi glasovalo njih 74,2 posto. Međutim, 19,6 posto birača HDZ-a ipak bi za svog favorita izabralo Miroslava Škoru. 0,7 posto odlučilo bi se za kandidata ljevice Zorana Milanovića.

Među SDP-ovim biračima čak ih je deset posto koji smatraju da bi bolji predsjednik bio jedan od kandidata s desnog spektra, pa bi tako njih 6,2 posto svoj glas dalo Kolindi Grabar-Kitarović, a 4,4 posto Miroslavu Škori. Zoran Milanović dobiva 78,5 posto glasova.

Birači Mosta najveću potporu daju Miroslavu Škori, 38,6 posto. Podjednaki broj glasova dali bi Kolindi Grabar-Kitarović i Mislavu Kolakušiću - 15,8.

VIDEO Kolinda Grabar-Kitarović čita Pipi Duga Čarapa

Komentara 74

RI
rimac444
19:47 21.09.2019.

Zavrijedio je Milanović, u 4 godine uspio je zadužiti državu za 135 milijardi, raseliti 100 tisuća mladih, ukinuti 100 tisuća radnih mjesta...

BR
Brontops
19:53 21.09.2019.

Kolinda Grabar Kitarovic je predsjednica i kao takva jos uvijek je izvan kampanje. Milanovic i Skoro napadaju s ekstremno lijevog i donekle ekstremnog desnog krila. Milanovicu raste potpora iz kruga bivsih Zivih zidova, a Skori je i tamburica u dobra U drugom krugu Kolinda Grabar Kitarovic i najvjerojatnije Zoran Sko hrvatski narad zeli biti dio zapadne civilizacije, a vjerujem da zeli, onda je Kolinda Grabar Kitarovic jedina alternativa!

IC
ICCO
20:03 21.09.2019.

Opet je krenula medijska kuhinja koja muti i muti i stvara glupave konstrukcije nebi li što više naštetili Kolindi. Ali uzalud vam trud , Kolinda sigurno pobjeđuje, jedina zaslužuje biti Predsjednica od silno loših protuka kandidata.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije