Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Port Lincoln

Predsjednicu dočekali aboridžini, položila vijenac na spomeniku ribarima

Kolinda Grabar-Kitarović
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
18.08.2017.
u 12:30

Hrvatska predsjednica posjetila je Port Lincoln u saveznoj državi Južnoj Australiji u sklopu svoje turneje tim kontinentom

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u četvrtak je posjetila Port Lincoln, gradić na jugu Australije za kojeg je rekla da je "iznimno važan za Hrvatsku" zbog tamošnje hrvatske manjine koja je svojim znanjem pomogla ribarstvu u Hrvatskoj, prenosi australski državni medij ABC.

Hrvatska predsjednica posjetila je Port Lincoln u saveznoj državi Južnoj Australiji u sklopu svoje turneje tim kontinentom. 

Predsjednicu su dočekali lokalni predstavnici Aboridžina, primljena je kod gradskih predstavnika, te je zatim položila vijenac na spomeniku ribarima, piše ABC. 

Kolinda Grabar-Kitarović
1/1

Istaknula je kako je hrvatska zajednica snažan predvodnik u tom gradiću, te je ponovila važnost veza između tog grada i Hrvatske. "Ova zajednica je veoma važna za nas u Hrvatskoj, ne samo zbog izgradnje mostova prijateljstva, nego i jer smo iskoristili njihova znanja i iskustvo u našoj ribarskoj industriji", naglasila je Grabar-Kitarović.

"Pogotovo u lovu tune, ali i u ostalim vrstama ribolova, u očuvanju ribe u Jadranu, kao i u sposobnosti za stvaranje najboljeg proizvoda koji odlazi na svjetsko tržište". 

Predsjednica je rekla kako su članovi saveznih i državnih vlasti tijekom njezinog posjeta pohvalili hrvatsku zajednicu u Australiji. 

"O hrvatskoj zajednici i njezinom doprinosu su imali samo dobre riječi", rekla je Grabar-Kitarović. 

Posjet predsjednice tom gradiću dogodio se na dan terorističkog napada na Barcelonu u kojemu je poginulo najmanje 13 osoba. U kontekstu tih događaja naglasila je da je međunarodna suradnja ključna za borbu protiv sigurnosnih prijetnji. 

"Naravno da smo tužni zbog bilo kakve tragedije... no trebamo prestati s međusobnim iskazivanjem sućuti i zajednički raditi kako bi osigurali sigurnost za sve naše ljude", rekla je Grabar-Kitarović. 

"Stvarno je vrijeme za sve nas u NATO savezu i u Europskoj uniji, ali i u svijetu – a Australija je cijenjen partner oba saveza – da se ujedinimo i počnemo raditi na uklanjanju tih prijetnji", zaključila je predsjednica, a prenio ABC.

Komentara 22

BI
binki
13:07 18.08.2017.

Jel netko doznao broj žiro računa da uplatim . Neka ostane još bar 2 mj. Evo nek ju aboriđini uzmu za poglavicu.samo nisu niti oni ludi...

BI
binki
13:14 18.08.2017.

Položila je spomenik ribarima????? Jel to mene netko zaj....??predsjednica je otišla u australiju i položila je cvijeće na spomeniku ribarima...???!!!!svaka čast ko te izabrao za predsjednicu.

Avatar debela koli
debela koli
12:49 18.08.2017.

Spomenik ribarima? Da li je posjetila spomenik kuharima?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije