Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SJEDNICA VIJEĆA SIGURNOSTI
Povratak na članak

Predsjednica će u UN-u zauzeti čvrst stav da RH nije bila agresor u BiH

Na sjednici Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda tužitelj Serge Brammertz podnijet će izvještaj o radu Haaškog suda

Komentari 146

CR
CROLINDA
10:15 06.12.2017.

zamislite da su sada na visokim položajima Mesić Yusipović i Pusić - oni bi samo letali po svijetu i oplakivali muslimanska nosila netražeći pravdu za hrvatske žrtve muslimanskih zločina i samo bi kudili Hrvatsku i Hrvate i opet ne bie bi odgovarali za izdaju

VL
DU
Deleted user
09:44 06.12.2017.

7. travnja 1992., istog dana kada su to učinile i SAD Republika Hrvatska priznala je Bosnu i Hercegovinu kao neovisnu i samostalnu državu. Izvor mvp Bosne i Hercegovine. To znači da je naša zemlja priznala susjednu državu nedugo poslije priznanja zemalja EU i SAD-a. Srbija to nije nikada učinila do završetka rata u Bosni i Hercegovini. Ta činjenica pokazuje da je Hrvatska bila spremna, za razliku od Srbije, ne samo vojno i ekonomski, već i diplomatski potpomoći osamostaljenje Bosne i Hercegovine. To je vrlo važno zbog političkih i špekulantskih priča koje su se godinama širile o dogovornoj podjeli BiH od strane Hrvatske i Srbije.

VL
CR
CROLINDA
09:43 06.12.2017.

iako pravno formalno moramo ali neće nama niko zabranit intimno se ne slagat s presudom koja nema veze s moralom istinom i pravicom - u svijetu ne manjka slučajeva da su osuđeni koji nisu krivi - a takav je ije i ovaj slučaj - u Americi ima i više slučajeva da su pogubljeni pojedinci za koje se kasnije dokazalo da nisu krivi za ono za što su osuđeni - kao što je Stepinac mučenik vjere tako je i Praljak politički mučenik

VL
ŽU
žuti
08:51 06.12.2017.

Kakav je to naslov članka: " Predsjednica će zauzeti stav da Hrvatska nije bila agresor u BiH-u"?!? Samo antihrvati tvrde da Hrvatska i Hrvati nisu sačuvali cjelovitu BiH od samog početka srbočetničke agresije na tu umotvorinu komunističkih adlatusa na području koje je temelj hrvatstva, a sa ciljem odhrvačivanja tog područja, naseljavanja Srbima sa krajnjim ciljem stvaranja tzv. Velike Srbije na cijelom području bivše Jugoslavije, možda sa isuzetkom Slovenije! Navodni Hrvat Josip Broz Tito je u potpunosti provodio tu politku namjerno ili nenamjerno, potpuno je irelevantno! Nije li Alija Izetbegović ponosno izjavio nakon što je hercegovačko naselje Ravno "armija" "oslobodilo" od Hrvata i sravnilo sa zemljom, "...........da to nije njihov rat...."?!?

VL
DU
Deleted user
09:36 06.12.2017.

Pozdrav svih hrvatskim braniteljima, ma gdje bili!! Hercegovci su bili prvi u obrani Hrvatske. Hrvatska se nije mogla braniti na način da čeka i čući kada su napadi i granatiranja dolazili s druge strane Save. Slavonski Brod i Dubrovnik, Županja,a, Đakovo to najbolje znaju. Tko to ne razumije je IDIOT!

VL
ŽU
žuti
08:59 06.12.2017.

Jednom zavijeke treba otvoreno reči da su Muslimani izazvali rat sa HVO nakon što su Srbi zauzeli 70% teritorija BiH-a, a na njih se nisu usudili, pa su krenuli na Srednju Bosnu naseljenu Hrvatima i naravno i prema Neretvi sa ciljem stući do mora i presječi stvarno Hrvatsku, a ne samo fiktivno kako je to Tito napravio! Izgrizao nas je pas lutalica kojeg smo nahranili!

VL
ST
stomiovotreba
10:23 06.12.2017.

Ako ce im Kolinda reci da presuda nije dobra, onda ce sve biti redu. Bas dobro da se prestanem brinuti.

VL
CA
Cafa
11:49 06.12.2017.

Taj rat nije bio hrvatski interes nego hercegovački. Tuđman je kriv za sve, i zbog njega se nakotilo hercegovaca po Zagrebu sa svojim bijelim čarapama i mobitelima, privatizirali su sve što su mogli i tu je došlo do erozije morala koja je upropastila hrvatsko društvo puno više nego rat. A rat u BiH se dogodio zbog hercegovačkih problema s druga dva entiteta. Mi Hrvati u Hrvatskoj takvih problema nismo imali, to nije bio naš rat niti su to naši interesi. Normalni Hrvati i normalni domoljubi su ratovali ovdje. Ne priznajem HVO kao svoju vojsku. Moja vojska je HV. Ovi wannabe Hrvati bez moralnog kompasa me ne interesiraju. Rađe bih imao majmuna u kući nego njih. Majmun bi pokazao više morala od ove bagre. A ima ih posvuda, evo ih i tu na portalu, napola su se asimilirali pa glume Hrvate, kao da je njihovo mišljenje hrvatsko mišljenje. Nije.

VL
CR
CROLINDA
10:19 06.12.2017.

puno trolova traktoraša na portalu a neki se predstavljaju kao hrvati ili čak kao branitelji a onda napadaju i kude sve što je hrvatsko

VL
IL
ilijan
11:23 06.12.2017.

Predsjednice zauzmi se za naše generale u Haagu jer su nepravedno osuđeni a general Praljak je pokazao svojim činom koiko je povrijeđen sa nepravednom presudom.

VL
CR
CROLINDA
09:57 06.12.2017.

muslimani su prave rđe u tom ratu a ostaše bez presude - da nije opasno i antipoučno bilo bi smiješno

VL
VI
Vito
08:44 06.12.2017.

SJEDNICA VIJEĆA SIGURNOSTI Predsjednica će u UN-u zauzeti čvrst stav da RH nije bila agresor u BiH ::: Lupat će šakom po stolu

VL
BA
bakulušić
11:03 06.12.2017.

A tada će joj u UN reći da je Hrvatska imala referendum o definiciji braka, da još nije ratificirala Istanbulsku konvenciju, da se protivi uvođenju građanskog i zdravstvenog odgoja, da se protivi rodnoj ideologiji, da ne daje dovoljno novca za razvoj nevladinih udruga civilnog društva, da su "ranjive skupine" u stalnom strahu od radikalnih desničara, da je premalo medijskih i umjetničkih sloboda...i da UN još nisu završili sa Hrvatskom. Hrvatsku još svašta čeka.

VL
NE
Neo001
09:07 06.12.2017.

Predsjednice najprije bismo trebali očistiti gamad u svom dvorištu, a to možemo samo lustracijom. Dovoljno je vidjeti večinu ovih komentara, naših medija, partijske i orjunaške bagre koja likuje nad nepravdom prema Hrvatima

VL
CA
Cafa
11:37 06.12.2017.

I onda će nas netko shvatiti ozbiljno kad budemo govorili o drugim stvarima u svijetu. Ovo što Kolinda i Plenković rade je direktna šteta hrvatskom položaju u svijetu, jer ostali svjetski čelnici nisu glu pi, jasno im je kako to izgleda kad jedna nebitna državica ima iluzije i kad slavi svoje ratne zločince. Nije im prvi put da to vide. Dakle Kolinda i Plenković nas ekspresno vode prema "ugledu" kakvog uživaju Srbija i slične države.

VL
NV
NV
08:53 06.12.2017.

Neće ona reć ništa. Ima presudu a tamo je sve ljepo napisano.Mogu samo da je gledaju tamo i čude se.

VL
CA
Cafa
11:53 06.12.2017.

Novi slogan HDZ-a: Ne može toliko ratova biti koliko mi možemo ratova revidirati. HDZ. Revidirajmo povijest. Evo, zamislite onako duboki glas kao od onoga "na RTL televiziji", kako izgovara "Haa Dee Zee. Revidirajmo pooovijest."

VL
KK
Kika- Kuja- Štrumfeta
09:48 06.12.2017.

Sad je pitanje kako su novinari prenjeli vijest, jer ona je mogla reci tvrdo i cvrsto, tvrdo ili cvrsto. Znamo da je radila u NATO-u kao tajnica na specijalnom zadatku praznjenja generalskih pistolja, iz toga mozamo zakljuciti da je rekla tvrdo.

VL
NB
Ne_Bumo_Se_Dali
08:33 06.12.2017.

G. Brammertz stvorio je izvrsnu priliku za pokretanje revizije presude šestoricic Residualnom mehanizmu (koji nastavlja rad Suda) izjavivši u UN-u da se Tužiteljstvo suda služilo udruženim zločinačkim pothvatom da bi skršilo otpor lidera država da izruče svoje osumnjičenike Haaškom sudu.. U slučaju šestorice UZP su učinili Franjo Tuđman, Golko Šušak i Janko Bobetko koji nikad nisu za UZP optuženi ni procesuirani. Zbog toga Sud nije smio izvesti zaključak da je UZP u ovom slučaju postojao niti temeljem tog zaključka odmjeravait kazne.

VL
CA
Cafa
11:34 06.12.2017.

Ovakve stvari nas baš guraju prema Srbiji. Čudo jedno kako HDZ uvijek nađe način da od nas napravi isto što su i Srbi. Oni žive u iluzijama, slave ratne zločince, njima je cijeli svijet kriv, sve neke zavjere, a ne znaju otići na preventivni pregled protiv raka nego se liječe travaricom. Još ne znaju što uopće da misle o Miloševiću, kako da si to protumače. Dakle iluzija umjesto istine, fantazija umjesto konkretnoga. Sad će nama naš HDZ dati nove iluzije pa da i mi budemo takvi. A što se tiče uloge Hrvatske u BiH, svi znaju da smo bili agresori, a HVO nije u BiH sadila cvijeće, pogotovo ne ljiljane. Bio je to jako prljav rat s etničkim čišćenjem, a cilj s naše strane je bio pripojiti Herceg-Bosnu Hrvatskoj. Etnički čistu, naravno. To je provodio HVO. E sad, imaš ti pravo reći da ti je drago zbog toga i da je to i tvoj cilj, jer bar si onda utemeljen na istini, ali ne možeš reći da se nije dogodilo. Što se Kolinde tiče...bilo bi joj bolje da se pozabavi svojim predizbornim obećanjem oko ukidanja viza za SAD, to bi pomoglo građanima. A ne ovo.

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.