Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Kolinda bi štedjela na savjetnicima i istodobno kupovala skupe avione

Ako se po jutru dan poznaje, predstoji nam još jedna poprilično besmislena izborna kampanja...

Komentari 97

Avatar Festival menstruacije
Festival menstruacije
12:09 23.08.2014.

"Skupi" avioni služe sigurnosti sviju nas, a skupi savjetnici služe samo promociji Ive Josipovića. Rezanje nepotrebnih troškova, a gomila predsjednikovih savjetnika je nepotrebni trošak, treba biti stalna politika državne uprave, isto kao što je to u privatnom sektoru. Čuj ovo, nekoliko milijuna više ili manje kao da se radi o Josipovićevoj privatnoj lovi, a ne o novcu poreznih obveznika o kojem je svaki dužnosnik dužan voditi brigu kao da se radi o njegovim očima.

VL
SV
sveznamdrugi
12:15 23.08.2014.

Naravno da je važno koliko savjetnika ima na Pantovčaku i što savjetuju. Rezultati pet godina jednaki nuli pa je i broj i cijena savjetnika prevelika. Jednostavno

VL
Avatar Festival menstruacije
Festival menstruacije
12:13 23.08.2014.

Doduše, nisu samo savjetnici nepotreban trošak. Obzirom na način na koji Josipović radi svoj posao, on je sam, kao institucija predsjednika republike, nepotreban trošak. Britanska kraljica ima značajniju društvenu ulogu od njega, figurira kao čuvar tradicije i donosi britanskom turizmu gomilu love, a od ovog ni čuvanja tradicije, ni kune.

VL
Avatar kontraadmiraI
kontraadmiraI
12:32 23.08.2014.

Ne samo da Josipović ima gomilu savjetnika koje plaća hrvatski narod, nego skupa s tim savjetnicima otvoreno radi protiv nacionalnih interesa Hrvatske već pet godina. Pantovčak je leglo vrlo opasnih namjera kad je u pitanju opstanak ove zemlje.

VL
Avatar film
film
12:24 23.08.2014.

....mogu novinari trkeljati kolko got hoću...svi znamo kaj je kolinda mislila...udba leti van....hehehehehehe.....

VL
Avatar marnie
marnie
12:32 23.08.2014.

Pazi njega, nije bitno zaštedjeti. Naravno, kuna na kunu, i evo zrakoplova. Zašto se prešućuje činjenica da se željeni zrakoplovi ne moraju odmah iskeširati i proizvođači nude dobre dilove. Stvar je u namjernom uništavanja HV-a!

VL
MA
mar06mir
12:23 23.08.2014.

Ne samo da je vazno koliko savjetnika radi na Pantovscaku, nego je jos vaznije TKO su ti savjetnici. Jovic, Perkovic, Loncar... I sve te mrcine MI placamo.

VL
MA
mar06mir
12:26 23.08.2014.

Zar je Kolinda rekla da bi kupovala skupe avione? Kada i gdje?

VL
ST
straser
12:41 23.08.2014.

I ja svake subote ujutro u kvartovskom kaficu pokusavam citati besmislene kolumne Marka Biocine i nikako da shvatim urednike VL koji objavljuju ovakve besmislene kolumne. Marko sjedi 1.

VL
DU
Deleted user
12:45 23.08.2014.

Biočina, plaćaj ti 149 zaposlenika ureda predsjednika ako ti je svjetonazorsko prepucavanje važnije od uštede proračunskih sredstava koja se mogu prenamijeniti od financiranja uhljebione na Pantovčaku u neku za hrvatsku državu i građane svrhovitiju stavku. Čak i da su svivi ti djelatnici ureda predsjednika osobe koje su prihvatile neovisnu državu hrvatskog naroda (a poznato je što o raspadu SFRJ misli Dejan Jović) trebalo bi ih otpustiti barem 100 da se taj ured svede u okvire proporcionalne ovlastima predsjednika i stanju u državi. Tuđman u polupredsjedničkom sustavu je imao upola manje zaposlenih u uredu od ovog fikusa.

VL
H2
hercegovac - 2
12:30 23.08.2014.

Uspoređivati nabavu opreme za sigurnost Države koja je neophodna sa kresanjem troškova ureda predsjednika i ostalih troškova (razno-razne nevladine Udruge i slično) u koji spadaju i nepotrebni troškovi Mesića ureda je neshvatljivo u ovakvim komentarima, pošto je Kandidatkinja za Predsjednikaa Predsjednika ukazala na vrlo loše stanje u HRZ-u i normalno je očekivati ovakve reakcije i upoređivati neuporedivo.

VL
Avatar kontraadmiraI
kontraadmiraI
13:16 23.08.2014.

Za čitatelje i čitateljice koji baš i ne prate zrakoplovstvo valja reći da je laž kad kažu "Za eskadrilu vojnih zrakoplova treba nam milijardu do milijardu i pol eura". Ne vjerujte im jer su nesposobni i lažu! Toliko koštaju najmoderniji i potpuno novi zrakoplovi, ali se ni oni ne plaćaju "sad i u gotovini". I nitko ne kaže da moraju biti potpuno novi. Drugo, eskadrila polovnih zrakoplova košta upola ili jednu trećinu spomenutog iznosa i opet se ne mora platiti "sad i u gotovini". Postoji čak i eskadrila novih zrakoplova koja košta kao trećina navedenog iznosa, korejski recimo. Dakle, opcija ima. Treće, vojni zrakoplovi moraju letjeti nebom iznad Hrvatske i ako nisu hrvatski bit će talijanski i mađarski kojima se mora platiti usluga pa će kroz desetak i više godina doći na isto kao da hrvati imaju svoju eskadrilu. Četvrto, zračni nadzor koji obavljaju vojni zrakoplovi jamče sigurnost avio kompanijama koje lete preko Hrvatske što se Hrvatskoj plaća... da ne nabrajam ostale razloge od tehnološkog zaostajanja, trajnog gubljenja ljudstva i iskustva, gubljenja mogućnosti ulaganja u Hrvatsku od strane proizvođača zrakoplova itd... Sve se plaća, sve košta. Nema džabe! Lažu vam kad kažu da je najjeftinije ukinuti Hrvatsku vojsku, u ovom konkretnom slučaju vojnu avijaciju. To je najskuplje, ali svatko ima svoj razlog. Hrvatsku su razoružali već jednom. Otvorite širom oči i mislite svojom glavom. Ne vjerujte što vam plasiraju novi pravednici i slučajni premijeri.

VL
BE
benkovac
12:48 23.08.2014.

joj marko pa tko ti dade pero prije nego ti bog dade mozak

VL
MA
malaplav@
13:01 23.08.2014.

I cemu su sluzili svi ti savjetnici kad nije izrecen stav ni o cemu?!? Pametnom dosta!

VL
BM
Boris Markovic
12:30 23.08.2014.

Kaj tu ne stima? Za ono kaj ne das savjetnicima kupis vise desetina zrakoplova.

VL
DU
Deleted user
13:42 23.08.2014.

josipović je ćovik koji mora otić s mista predsjednika,glas za ovu damu grabar kitarović

VL
Avatar mariosweden
mariosweden
12:32 23.08.2014.

Tko to nebi mogao biti predsjednik Hrvatske sa tolikim savjetnicima.

VL
GI
GIUSEPPE6464
13:13 23.08.2014.

e piskaralo što će savjetnici ako nema zrakoplova za obranu... savjetnici su nepotrebni a zrakoplovi itekako potrebni... ni ti ni slična piskarala neće spasiti Yusipoviću stolac

VL
Avatar kontraadmiraI
kontraadmiraI
13:37 23.08.2014.

Ako ćemo o savjetnicima predsjednika Josipovića i predsjedniku osobno, analizirajmo ukratko što su radili zadnjih pet godina: učvršćivali "Region", izjednačavali krivnju za rat, optuživali Hrvatsku po drugim zemljama o "ustaškim zmijama" u Izraelu, "bombaškoj emigraciji" u Njemačkoj", "konglomeratu loših politika 90-tih" u BiH, optuživali VRO Oluju za zločine (dok ih nije ušutkao sudac Meron), veličali jugopartizansku ideologiju i komunistički svjetonazor hodočasteći lažnim "ustancima", odbijali izručiti Perkovića Njemačkoj, propagirali uvođenje ćirilice u Vukovar, protivili se referendumu "za brak", zalagali se za ukidanje HRZ-a (sad se naglo "opametio" pred izbore), itd... Ne mogu se sjetiti niti jedne odluke koju je napravio u svrhu zaštite hrvatskih nacionalnih interesa. Naprotiv, ima ih još u kojima je radio protiv. Nije mu mjesto na Pantovčaku. Ni njemu ni njegovim savjetnicima i uvjeren sam da predsjednik neće ostati.

VL
AN
ANM
14:06 23.08.2014.

Savjetnici ? A deklarirani suradnici engleskih obavještajnih organizacija? I gle slučajno srbi?

VL
« 1 2 3 4 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.