Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dvije županije označili rizičnim

Koliko nam znače Nijemci? Najbrojniji su i ostvarili 3,6 milijuna noćenja samo u kolovozu

Turisti bezbrižno uživaju na pulskim plažama
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL
1/4
20.08.2020.
u 14:31

Znamo koliko je za hrvatski turizam važno njemačko tržište s kojeg smo samo u dosadašnjem dijelu kolovoza ostvarili 3,6 milijuna noćenja što je u trenutnim okolnostima odličnih 93 posto lanjskog rezultata u istom razdoblju, kazao je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić

U turističkom sektoru, koji je već pretrpio udarce iz Italije i Austrije, a tijekom današnjeg dana sa zebnjom iščekuje hoće li i slovenske te britanske vlasti Hrvatsku uvrstiti na popis rizičnih zemalja, vijesti iz Njemačke nisu toliko strašne. Za razliku, spomenuta Italija i Austrija, čiji građani također spadaju u skupinu najbrojnijih jadranskih domaćina, rizičnom su zonom proglasile cijelu Hrvatsku.

- Ukoliko je, na našu žalost, do ovakve odluke nažalost i moralo doći, olakotna okolnost je što na listu rizičnih zemalja nije stavljeno cijelo područje Hrvatske, već dvije regije, Šibensko-kninska i Splitsko-dalmatinska županija za koje je njemački institut Robert Koch procijenio da su najrizičnije. Znamo koliko je za hrvatski turizam važno njemačko tržište s kojeg smo samo u dosadašnjem dijelu kolovoza ostvarili 3,6 milijuna noćenja što je u trenutnim okolnostima odličnih 93 posto lanjskog rezultata u istom razdoblju. I ovim putem apeliram na pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera jer je to u ovom trenutku osnovni preduvjet daljnje realizacije turističkog prometa u zemlji - apelira na odgovornost turističkih domaćina ali i svih građana direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.

Podsjetimo, njemački Institut Robert Koch označio je danas dvije hrvatske županije kao rizične: Šibensko-kninsku te Splitsko-dalmatinsku. Klasifikacija rizičnog područja znači da svi povratnici moraju obaviti testiranje na Covid-19, a do primitka rezultata ostati u samoizolaciji. Glavni kriterij za promjenu procjene rizika je više od 50 novozaraženih na 100 tisuća stanovnika u zadnjih sedam dana.

Ključne riječi

Komentara 10

Avatar marlony
marlony
15:15 20.08.2020.

Znači nam sve puno kad nemamo industriju. Ljudi koji nemaju apartmane i više više nekretnina u Zagrebu ili na moru odlaze van, osim zaposlenih u javnom sektoru i umirovljenih branitelja koji ih kritiziraju da se ne moraju nikad ni vratiti a uživaju u svojim sigurnim mirovinama od 25 godine i uhljebskim plaćama. Tisuće mladih slavonaca ne može dobit ni stambeni kredit a kamoli ga otplaćivat 30 godina ako im tatek nije "pribavio" nekoliko nekretnina na moru i u metropoli.

KA
karinmedaje
15:05 20.08.2020.

sad će capak zaprijetiti da više nećemo kupovati vw

SA
samoborka
18:20 20.08.2020.

Njemačkih turista ima u Istri, a na ostatku naše obale, zahvaljujući ćevap-burek-nepismenost-neprofesionalnost-zimmer frei turizmu, gotovo svi "Nijemci" koji dođu se redom zovu; Mile, Suljo, Jozo, Željko, Mehrudin, Fata, Zorka..u polovnim, nerijetko i posuđenim, mercedesima njemačkih registarskih oznaka

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije