Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAJVEĆI PLANOVI OD KRAJA HLADNOG RATA
Povratak na članak

Kolektivna obrana NATO-a: Hrvatska preuzima nadzor Jadrana

Od obveza prema kolektivnoj obrani nastavit će se formiranje snaga veličine jedne do jedne i pol motorizirano-oklopne brigade koja će biti na dispoziciji u sklopu kolektivne obrane

Komentari 51

Avatar John Dillinger
John Dillinger
13:38 17.07.2023.

Sa čime?

VL
DU
Deleted user
14:51 17.07.2023.

Hrvatska mornarica nema ratni brod koji može napustiti Jadransko more i to je istina

VL
MA
MarkoFind
15:27 17.07.2023.

Šta kaže stožer, oćel Bane provozat kanadera?

VL
ZI
ziva___istina
14:46 17.07.2023.

Hrvatska mornarica gora od hrvatske avijacije . Sad ce izbjeglice preko Jadrana masovno u Italiju.

VL
EJ
ejStef
14:15 17.07.2023.

Mornarica nam je u rangu protuzračne obrane, tu negdje. Od tamo 2000. godine uništava se cijela vojska, nema šanse to popraviti u par godina. A uz ovakve rastrošne i neefikasne javne službe trebat će nam desetljeća ako ikad i posložimo vojsku...

VL
DU
Deleted user
14:23 17.07.2023.

Plovi li ijedan od naših 5 RTOP-ova? Zar svi nemaju ruske motore?Od kud će se osigurat rezervni dijelovi i servis? Ide sve u otpis? Znači li to potpunu paralizu "udarne snage" HRM-a? Koliko su pouzdane naše PB rakete stare 40 godina i ona dva improvizirana sustava MOL?Kad ćemo imat sposobnost protupodmorničkog djelovanja? Radile li ona naša dva vučna sonara? Znamo li mi što i tko nam čuči pored Visa,Hvara,Pule a brinemo za Beč? Što je s satnijom mornaričkog pješaštva u Pločama? Koliko je popunjena? Zar nije trebala bit podignuta na razinu bojne?Što je njemačkim minolovcima? Eto,koliko mi čuvamo naše tajne,kad ja kao lajik toliko znam,što sve znaju stranci? Toliko o sustavu..

VL
DU
Deleted user
15:26 17.07.2023.

Dovoljno je pogledat Debeljakove kočarice s turskim topićem (30 mm) i sve je jasno! Kao da su ih slagali od lego kockica a ne projektirali u CAD-u. Kod nas inženjeri nisu čuli za reverzibilni inženjering? Obavještajni odjeli u OS ne bave se tzv. industrijskom špijunažom,barem selekcijom javno dostupnih informacija na polju obrane? Jesu naši kad čuli za kompozitne materijale,stealth osobine,radarski odraz,situacijsku svjesnost,reverzibilni inženjering,tehničku dokumentaciju,javno dostupne izvore,3D skenere? Zašto OOB? Hoće njime ganjat jadranske švercere cigaretama i kokainom? Hrvatskoj ne trebaju velika plovila,ali joj trebaju dobro naoružana i tehnološki napredna plovila.Ubojna. Jadran je širok do nekih 130 km.Što znači da bi ubojna raketna sredstva HRM trebala imat domet od min. 130km. Zašto se ne kupe Harpuni? Izraelski Gabrieli? Francuski Exoceti? Netko nam je valjda voljan prodat nove PB rakete? Mi ugrozu trebamo gledat u Italiji i posredno Turskoj.A ne Rusiji.Povijest je učiteljica..

VL
KR
Krolo
15:33 17.07.2023.

Sad će nam partneri iz Nato-a opet bacat neidkorišteno oružje po Kornatima i Paklenskim otocima...

VL
ZA
zagabria5
20:48 17.07.2023.

Znači opet uvlačenje u tuđe ratove i tuđe interese kao i '41. Ja sam mislio da smo nešto naučili ali prevario sam se

VL
EB
Em-Be.123
15:56 17.07.2023.

Ma, treba još više novca ulagati u privilegirane penzionere sa starim ribičkim ratnim pričama, u ministra Medu i njegove ideje, a mlade, pametne, snažne i obrazovane ljude slati da konobare po Europama....jasno, treba nastaviti mažnjavati lovu, bez osude i kazne, pod patronatom vladajuće partijetine....

VL
GO
goran2hr
15:10 17.07.2023.

Pompozne najave... Kao Hrvati preuzimaju nešto?! Pobjednička vojska iz devedesetih, po naputku stranaca srozana na nešto dostojno banana republike. I sada nam kao dopuštaju da preuzmemo Jadran?! Komično je što smo se uopće doveli u situaciju da nekoga pitamo smijemoo li čuvati svoje more. I dobro, znači li to sada kako ćemo smjeti potjerati Talijane iz našeg tobožnjeg IGP, Slovence iz naše polovice Savudrijske vale ili vratiti migrante nazad od kuda su došli? Naravno da ne. A jedino to je bitno i sve drugo je predstava.

VL
SI
siglinde9999
15:42 17.07.2023.

Uključiti će i Debeljaka sa njegova četiri broda

VL
DU
Deleted user
13:51 17.07.2023.

Hrvatska najprije triba pospremit doma.Pa onda brinut o tuđim problemima. Pričamo o zaštiti Jadrana a nismo u stanju završit jedan obični OOB.Tajkuni su ruinali nekad drugu svjetsku brodogradnju do razine Somalije. Pomorski institut je zatvoren.Od zemlje koja je nekad gradila nekoliko klasa podmornica došli smo do kočarice s turskim topićem,a i to nismo u stanju završit, jer nas neki tamo Debeljak zajeb... ki da mu je navoz ćaća ostavija ili ga dobio u dotu!

VL
18
18071976
21:11 17.07.2023.

Za taj nadzor nam trebaju brodovi , korvete i krstarice , PZO srednjeg i dugog dometa , avione ćemo imati , ono što nam fali košta minimalno 2-3 milijarde eura i to uz potporu NATO saveznika koji bi između ostalogog trebali biti široke ruke u pomoći ostvarivanja tog cilja , a to je ono što mi najviše ide na živce , žicanje Amerikanaca , Francuza i ostalih , to naprosto nije dobro , kada smo žicali amerikance za 9bnovu Bradlya pa kada su nam dali još 6 milijuna dolara , to je sramota , a tamo nam se od plina gube stotine milijuna , pa naši l9povski ministri , ksko imaju 9braza žicati dok potkradaju državu

VL
DI
dino85
00:09 18.07.2023.

Za čudo božje kako se ovdje piše u komentarima, mi duhovno još uvjek živimo u jugoskaviji, i kad nam nitko od vlade ne predstavlja nekog novog neprijatelje, već sve se priče vrte oko a trebamo ovo a trebamo ono. Jeda Američki nosač aviona riješava sve probleme cijelog Jadrana od Otrantskih vrata do Tršćanskog zakjeva. Trenutno ka članica saveza imamo sam jednog neorijarelja a to du ribarice Slovenskih ribara i poneka Talijanska koja zaluta u naše vode. Sada bi vlada trebala izdvojiti koju milijardu za HRM, ljudi zar nije to utopija, kad vidimo koliki je Bruto nacionalni dohodak jedne Njemačke, koja je trenutno najslabija karika u Natou onda se pitam šta mi hoćemo. Dok je ovakvih tekstova i stručnjaka Večernji će se prodavati još dugo dugo. Jer ga mladi IT pismeni ni nečitaju a stari svaki dan na kiosk, kavica i ćakule ko nam je novi neprijatelj.

VL
ZA
zagabria5
20:52 17.07.2023.

Treba pozvat Tita da nam uredi državu i vojsku, od ovih nema ništa

VL
AI
airwarrior
18:00 17.07.2023.

Kaj buju Sinkovići dežurali?

VL
Avatar fidelio
fidelio
15:13 17.07.2023.

Taman smo se isprsili za rabljene rafale, kad eto nas opet bacilo u trošak. Pametni ovi u Rijeci, obnovilo Galeba. A mislim da i u tehničkom muzeju imamo garažiranu podmornicu jednoklek.

VL
SS
sokac sa drave
09:00 18.07.2023.

Textovi svih komentara nam odaju stanje u drzavi i tesku depresiju.Nismo vise u jugi ali juga je u nama.Kako god da je bilo nekako se zivjelo bolje nego danas mislim na onu vecinu koja se nije obogatila sa pretvorbama i kradjama.Nismo nestajali nego nam je stanovnistvo raslo.Ovi sto nas vode nisu nista krivi posto njih bira kolektivna svjest naroda i onda dolazimo do onog kakav narod takva vlast.

VL
DU
Deleted user
13:59 17.07.2023.

Onako iskreno? Tko je to po nas stvarna ugroza? Naši susjedi ili daleka Rusija? Tribamo mi jaku pomorsku i podmorsku flotu,no ne zbog Rusa,već zbog Puljiza,mađarona,velikosrba i velikobošnjaka. Doktrinalno sva tri roda vojska prilagođavamo NATO-ovim intervencionističkim misijama umjesto obrani Hrvatske i Hrvata. Što je teško kupit WD i ić posprejat one bitnice na Žirju? Ako ih već nisu odnili cigani ili Ukrajinci? Zašto propadaju raketne baze,skloništa,vojni objekti na Visu? Nismo u stanju izgradit 4 OOB-a! A teoriziralo se o unikatnin minipodmornicama klase "Drakon".Čak se bio našao i dalekoistočni partner i nekoliko kupaca. Nas vode bene i vode nas u propast! Mi smo narod osuđen na nestanak s HDZ-om i SDP-om.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.