Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prikovan za invalidska kolica

Kolegi stradalom na maratonu od Dubrovnika do Vukovara policajci darovali bicikl

Foto: Ivica Beti
1/2
13.04.2023.
u 10:27

Marijan i kolege krenuli su u rujnu 2021. na put dug 800 kilometara, a drugog dana maratona, 6. rujna vozili su prema Vrgorcu i Zagvozdu. Nakon izlaska iz Zagvozda, jedan od mnogobrojnih zavoja bio je koban za Marijana. Pad i udarac tijelom u stijenu prouzročili su teške ozljede opasne po život zbog kojih je podvrgnut hitnom operativnom zahvatu u KBC-u Split.

Marijan Janušić koji je stradao početkom rujna 2021. godine kao sudionik biciklističkog maratona od Dubrovnika do Vukovara  "Da se ne zaboravi", dobio je dar od svojih kolega policajaca. Početkom ove godine Marijan je otišao u mirovinu, pa su kolege iz Policijske uprave međimurske uz podršku udruge IPA Međimurje-Čakovec, policijskih sindikata, jedinica lokalne samouprave te Marijanovih prijatelja i poznanika, skupili novac kojim je kupljen specijalizirani bicikl namijenjen osobama s poteškoćama u kretanju. - Time će se Marijanu omogućiti veća mobilnost te prakticiranje biciklizma, njegove velike ljubavi - kažu u PU međimurskoj.

Marijan i kolege krenuli su u rujnu 2021. na put dug 800 kilometara, a drugog dana maratona, 6. rujna vozili su prema Vrgorcu i Zagvozdu. Nakon izlaska iz Zagvozda, jedan od mnogobrojnih zavoja bio je koban za Marijana. Pad i udarac tijelom u stijenu prouzročili su teške ozljede opasne po život zbog kojih je podvrgnut hitnom operativnom zahvatu u KBC-u Split. Iznimnom stručnošću i zalaganjem medicinskog osoblja, spašen mu je život, no uslijed zadobivenih ozljeda, ostao je prikovan za invalidska kolica.

Jučer mu je u dvorištu Policijske postaje Mursko Središće načelnik Miljenko Vrbanec predao bicikl vrijedan nekoliko tisuća eura. Primopredaji bicikla prisustvovali su načelnik Policijske uprave međimurske Ivan Sokač i savjetnik ministra unutarnjih poslova Vladimir Faber te kolegice i kolege iz Policijske postaje.

VIDEO: Nesreća na A1 kod Šibenika: Sudjelovao jedan motocikl, vozač i putnica prebačeni u bolnicu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije