Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Povratak u stranku

Kolarić: Ne vidim ni jedan razlog zbog kojeg me ne bi primili natrag u SDP

kolarić
Foto: Screenshot
25.05.2015.
u 18:45

Statutarna komisija stranke sada ima 60 dana za donošenje konačne odluke o članstvu

Vraća li se u SDP Aleksandra Kolarić, pitanje je koje će vrlo brzo dobiti odgovor. Nakon što je mjesni ogranak SDP-a Podsljeme prije dva tjedna dobio odluku o njezinu vraćanju u stranku, izbačena Kolarić jučer je svim članovima SDP-ove Statutarne komisije predala i svoj službeni zahtjev za ponovno učlanjenje.

Verbalni delikt

Odluka komisije, koja se treba donijeti u roku od 60 dana, posljednja je stepenica koju Aleksandra Kolarić mora preskočiti do ponovnog članstva, bez kojeg je ostala prije više od godinu dana zbog verbalnog delikta. Kolarić je, podsjećamo, zamjerena kolumna u kojoj je oštro kritizirala predsjednika SDP-a Zorana Milanovića zbog lex Perković i šutnju stranačkog vodstva o toj istoj temi. Kolarić je tada u svojim istupima tražila i da se lex Perković povuče, a sve je rezultiralo time da je Predsjedništvo stranke izglasovalo njezino izbacivanje što je Glavni odbor SDP-a javnim glasovanjem u prosincu 2013. i potvrdio.

– Ne vidim načina ni razloga da me ne prime natrag u stranku. Pa nisam krala, javno sam čista. Očekujem pozitivan ishod – kaže. U svom zahtjevu za povratak u stranku Kolarić traži da je se pozove na sjednicu Statutarne komisije na kojoj će se odlučivati o njezinu zahtjevu kako bi ga mogla i obrazložiti.

Očiti sukob interesa

Isto tako Kolarić traži i izuzeće troje članova Statutarne komisije iz rasprave, i to Ivane Sauche, supruge Tomislava Sauche, predstojnika ureda premijera Milanovića zbog, kako kaže, očitog sukoba interesa, te saborskih zastupnika Peđe Grbina i Ingrid Antičević Marinović.

– Statutarna komisija nadležna je ocjenjivati i statutarnost odluka Glavnog odbora. To znači konkretno da Grbin i Antičević Marinović prvo sudjeluju u donošenju neke odluke na Glavnom odboru, a zatim mogu ocjenjivati statutarnost te iste odluke kao članovi Statutarne komisije, što je nedopustiva situacija. Grbin i Antičević Marinović na Glavnom su odboru glasali za moje izbacivanje te su time unaprijed pokazali svoju pristranost – kaže Kolarić.

Njihov glas za njezino izbacivanje zbog verbalnog delikta, dodaje, jasno upućuje na to da nije moguće očekivati njihovu pravednost ili objektivnost u odlučivanju i raspravi o njezinu zahtjevu za povratak.

>>  SDP Aleksandru Kolarić izbacio iz stranke! Mrsić: Nisam to inicirao

Komentara 43

Avatar WHAZZUP
WHAZZUP
18:56 25.05.2015.

zamisli...jedna svjetski poznata znanstvenica, humanitarka, dobitnica svih moralnih nagradica i ordenja i bla,bla....se možda vraća u sdp, stranku koja zna kako sa Hrvatima (žica, strijeljanje bez suđenja i jama, trajno oduzimanje imovine potomcima....) i koja baštini sav "antifašizam" i pravdu....ii znanje protiv Hrvata na homofobnoj razini.....i pazi sad !....ona se možda vraća!!!???....oh....genijalštinski !

Avatar TvojUjko
TvojUjko
19:12 25.05.2015.

Jel se možeš niže blamirati, kako te nije sram nakon onakvog izbacivanja moljakat stalno preko medija ulazak u onaj isti SDP koji te izbacio...jadno

PR
protuudar
19:36 25.05.2015.

Kolarička...lijepo na koljena i prosi da te prime, neću nikad više i ta spika.... hahahahaha.....koja tuga od teme...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije