Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STOŽER DOMOVINSKOG POKRETA

Kolakušić: 'HDZ će pasti, idemo na nove izbore'

Zagreb: Doček izbornih rezultata u stožeru Domovinskog pokreta i partnera
Robert Anic/PIXSELL
17.04.2024.
u 20:41

Čekaju se službeni rezultati. Atmosfera u stožeru je slavljenička, a svi najavljuju da će rezultati do kraja večeri biti još bolji

Predsjednik stranke Pravo i pravda Mislav Kolakušić nije zadovoljan s 13 mandata koje izlazne ankete za sad predviđaju Domovinskom pokretu. Iz stožera je poručio da je izgledno ponavljanje izbora te da koalicija s HDZ-om nije opcija. 

"Ne vjerujemo ovim izlaznim anketima koje imamo jer je to jednostavno preslab rezultat. Smatram da ćemo završiti na 18 mandata, da će HDZ pasti na 56 ili 55 mandata, a to znači da oni ne mogu složiti vladajuću koaliciju nikako. Rezultat toga je da idemo na nove izbore. Jednostavna matematika", rekao je Kolakušić.

Prisjetio se slučaja slučaja Živog zida 2015. godine, kada je također došlo do ponavljanja izbora. "Tu se stvari itekako mogu promijeniti. Na prvim izborima imali su jedan mandatat, na drugima osam," istaknuo je. 

Rezolutno je odgovorio da potencijalna koalicija s HDZ-om apsolutno ne dolazi u obzir jer bi to bila prevara birača. "Barem je tako što se tiče nas iz Prava i pravde, znači nula posto šanse za koaliranje," ustvrdio je.

VIDEO Pratite Večernjakovu izbornu emisiju

 

Tijek događaja iz stožera Domovinskog pokreta možete pratiti OVDJE

Tijek izbora možete pratiti OVDJE

Komentara 1

ST
sttipe
23:46 17.04.2024.

Zašto novi izbori?? Pobogu, sagledajte šta je tko od vas sposoban najbolje raditi i podilite resore!! Svi ste oporba, i u svakom drugom slučaju ćete biti!! Hdz je jamio državu, do zadnje čistačice je njihov kadar.. Složite normalno regionalno ustrojstvo, i izborni zakon, da ovi ne dobivaju izbore inžinjeringom! Složite pravosuđe, tako da ministra pravosuđa biraju suci, Ministra zdravstva, doktori, Ministra prosvijete učitelji, i još nekoliko tako, sama će se država popraviti bez vašeg velikog angažmana!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije